CIJENE GORIVA LETE U NEBO – VLADA JOŠ NE REAGIRA

21. svibnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

poskupljuje-gorivoHRVATSKA – Prepustiti tržištu, točnije špekulantima, cijenu goriva već se stotinu puta pokazalo pogrešnim. Ukoliko je država slaba – kao što na žalost jest ona Hrvatska – cijene su posve bez kontrole. Pa je tako cijena goriva bez problema probila nedavno barijeru od 10 kuna i Vlada nije učinila (barem dosad) – ništa.  A dosadašnje najave nisu uopće optimistične: stižu dodatna poskupljenja.

Ministar Marić: poskupljenja nisu izvan okvira koja smo predvidjeli

Tako je ministar financija Zdravko Marić za HRT rekao da “kretanje nafte u ovom trenutku na međunarodnim tržištima nisu značajnije odstupile od onoga što smo predvidjeli u projekcijama za 2018. Znam da su kao rezultat toga i cijene u maloprodaji benzina i dizela porasle, međutim nisu izašle iz onih okvira koje smo si stavili. Imamo mehanizme, ako do toga dođe i ako procjenimo da je potrebno država uvijek može uskočiti”, rekao je ministar Marić.

Nadamo se da će Vlada shvatiti kako su ideološke svađe – koje obiluju našim društvom – posve besmislene, i da će reagirati na prave teme kao što su cijene goriva. Jer ukoliko Vlada ne reagira i smanji cijene goriva ona ne čini svoju glavnu ulogu – zaštitu građana ove zemlje. (kv)