CENTRALNA VEČER NA LJETNOJ – RETROPATIJA SE IZNOVA POKAZALA MAGNETOM ZA TURISTE

2. srpnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

retropatija Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOpatija 2016, TZ grada OpaOPATIJA – Raskošno i blistavo, u skladu s refrenom velikog hita grupe Kojoti, RetrOpatija se nastavila u petak navečer opatijskim ulicama kako bi oživjela „zlatno doba glazbe“. Uz glavne zvijezde, legendarni zagrebački bend Kojoti koji su na mulu održali koncert, „rock’n’roll“ večer ponudila je niz zanimljivih nastupa i glazbom ispunila svaki kutak grada: od Voloskog gdje je na mulu nastupio Davor Tolja i kolege iz benda Whiteheads, do Hrvatske ulice slavnih gdje su zasvirali PachaMama Street Connection.

Rasplesani punkt ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer ugostio je bendove Vruća kava i The Janitors, ali i nastupe plesnih skupina koje su svojim fantastičnim koreografijama na hitove nastale sredinom prošlog stoljeća oduševile brojne gledatelje i prolaznike. Nostalgični ugođaj upotpunio je Retro Art Corner u Parku sv. Jakova i Retrosajam ispred hotela Paris koji je akustičnim nastupom podržao duo Blu:Kanu.

U RetrOpatiju su se uključili i brojni lokali i hoteli u Opatiji sa svojim programima, uređenjem i ponudom, a atmosferični nastupi brojnih glazbenika na dvadesetak lokacija u gradu poslužili su kao izvrsna uvertira u glavnu večer manifestacije – subotnji tulum pod naslovom „Back to the 20th Century“.

Centralna večer RetrOpatije uz disco party na Ljetnoj

Tisuće rasplesanih posjetitelja, izvrsna atmosfera i odlični nastupi vrhunskih bendova obilježili su sinoćnju centralnu večer ovogodišnje RetrOpatije čije je finale bio veliki disco party na Ljetnoj pozornici, uz najveće hitove prošlog stoljeća koje su puštali DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta.

Kao „zagrijavanje“ za ludi provod poslužili su nastupi domaćih i stranih sastava na petnaestak lokacija u gradu – od vološćanskog mula gdje su počast glazbi 20. stoljeća odala Tri kralja do Slatine na kojoj je duh, nastup, riječi i note Freddija Mercuryja i njegovog sastava vjerno prenio Queen Real Tribute. Pop velikani iz Švedske, nezaboravna ABBA, dobili su uvjerljive nasljednike u talijanskom tribute bandu ABBAzia koji je nastupio na opatijskom mulu, dok su zabavu uz „funky“ zvuk ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer osigurali Grooversi kojima su se na istoj lokaciji pridružili Vruća kava, Ženska klapa Volosko i plesne skupine. Pred opatijskom tržnicom pravu „rock’n’roll feštu“ složili su Duško Jeličić Dule & Bonaca, a su još koji korak dalje u povijest glabe, ali one tradicijske, zakoračili članovi Folklornog ansambla „Zora“, dok je ispred hotela Paris nastupio Xfinity Band. RetrOpatiju su na putu kroz glazbenu ostavštinu dvadesetog stoljeća pratili i brojni ugostitelji i hotelijeri koji su organizirali prigodne programe i ponudu, ali i niz udruga kao što su Liburnia Classic Club Opatija, Oldtimer club Rijeka i Vespa klub Rijeka koji su na glavnoj ulici zatvorenoj za promet izložili svoje primjerke očuvanih „starinskih“ automobila i „motorina“, a uključili su se i opatijski vatrogasci.

Nakon tri dana ludih provoda, RetrOpatija svoje ovogodišnje izdanje zaključila je večeras programom „Blame it on the Boogie“ nazvanom prema nastupu Super Cover Banda i Dance Studia Trinity & Co koji se održava u opatijskoj luci, dok je pred Šporerom nastupila Vruća kava i Vedran Ružić Quartet, na Hrvatskom šetalištu slavnih razigrani Dellboysi, a pred hotelom Paris Retrosajam je nastupom podržao Blu:Kanu.

Zabavu na mulu pratio je i prijenos nastupa hrvatske reprezentacije u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, na velikom LED ekranu gdje je proslavljena i velika pobjeda Vatrenih.