CENTAR GERVAIS – REZULTATI IZNAD OČEKIVANJA / SVOJIM RADOM PRIVUKAO U OPATIJU “INVESTICIJU” OD 2,8 MILIJUNA EURA

24. travnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

gervais opatijaOPATIJA – Povodom obilježavanja godine dana rada Centra Gervais u foajeu je održana konferencija za medije na kojoj su o dosadašnjem radu i značaju Centra Gervais govorili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, a prisutni su bili i predstavnici Europske bridž lige i Hrvatskog bridž saveza, koji su kao najljepši poklon za prvi rođendan Gervaisa najavili domaćinstva Europskog juniorskog prvenstva u bridžu u srpnju ove godine i veliko Otvoreno prvenstvo Europe sljedeće godine, na kojem se očekuje između dvije i tri tisuće sudionika.

Ravnatelj Festivala Gigante Dešković iznio je impozantne brojke o posjećenosti Gervaisa i održanim događanjima.

– U godinu dana, dakle od 28. travnja 2017. do 28. travnja 2018. godine, održano je ukupno 266 događanja, od toga 156 kino projekcija, 37 glazbenih događanja, 46 scenskih nastupa poput plesnih, predstava i dr., 23 kongresa radionica i obilježavanja obljetnica te 4 dana snimanja za potrebe TV. Bilo je 42.395 posjetitelja, a u tu brojku nisu uračunati sudionici kojih je bilo preko 700. Iznesene brojke pokazuju tri stvari – da Opatija ima svoju publiku, da organizatori posjećenošću i interesom publike dobivaju potvrdu da rade dobro te da publika koja dolazi u Gervais nije samo opatijska već je i iz okolnih mjesta, kazao je Dešković te pozvao sve građane na koncert Marija Lipovšeka Battifiace povodom obilježavanja godišnjice Gervaisa, kao i da karte koje su već u prodaji po promotivnoj cijeni, nabave što prije.

Zahvalom Gervaisa sljedeće godine u Opatiju dolazi Europska bridž liga koja će destinaciji donijeti do impozantnih 2,8 milijuna eura

Gradonačelnik Dujmić istaknuo je kako je Centar Gervais bio potreban Opatiji te je već do sada opravdao svoju izgradnju.

– Brojke koje je iznio ravnatelj Festivala pokazuju kako su već za prvu godišnjicu Centra Gervais ostvareni rezultati iznad očekivanja. Građani Opatije željeli su kino, a mi smo im govorili kako Opatija treba multifunkcionalnu dvoranu i drago mi je da se naša vizija pokazala ispravnom. Zahvaljujući infrastrukturi koju smo izgradili, i koja je u vlasništvu Grada, možemo organizirati razne velike događaje, a jedno od njih je i domaćinstvo Europskog bridž natjecanja čiji su predstavnici oduševljeni ponudom Opatije, kazao je gradonačelnik Dujmić.

gervaisTo su i osobno potvrdili predsjednik komisije za mlade Europske bridž lige Eitan Levy i član Europske bridž lige zadužen za financije Josef Harshany.

Oni se nalaze u posjetu Opatiji uz predsjednika Bridž saveza Hrvatske Juricu Carića te kolege iz Europske bridž lige Fotisa Skoularikisa i Catherine Vitry, a povod posjeta bilo je razgledavanje kapaciteta Opatije povodom održavanja Europskog juniorskog prvenstva u srpnju te Otvorenog europskog prvenstva sljedeće godine. Istaknuli su kako Opatija, sada kada ima Sportsku dvoranu i Centar Gervais, uz postojeće hotelske kapacitete, ima sve što zahtijevaju njihovi visoki kriteriji pri organizaciji takvih prvenstava. Naglasili su kako je u Opatiji već održano nekoliko natjecanja te su vrlo zadovoljni organizacijom i pomoći domaćina Grada Opatije, ali i mogućnostima koje nudi Opatija, budući da su njihovi članovi gosti veće platežne moći te samim tim i većih zahtjeva. Na Otvorenom prvenstvu Europe u bridžu 2019. godine, koje će trajati 15 dana, očekuje se između dvije i tri tisuće sudionika koji bi mogli Opatiji donijeti oko 2,8 milijuna eura, a snimci mečeva uz turističke kadrove Opatije bit će poslani diljem svijeta, istaknuli su predstavnici Europske bridž lige. (kv)