ČAVLE – ŠKRAPE U ŠUMI SKRIVAJU MINE

31. siječnja 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Maui-cave- grotaČAVLE – Tijekom jučerašnjeg dana policija je zaprimila dojavu o pronalasku minsko-eksplozivnog sredstva na području Čavli. Riječ je o minobacačkoj mini 120 mm zaostaloj iz 2. svjetskog rata koju su izuzeli policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će biti uništena prema pravilima struke.
“Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dojavi te ujedno pozivamo i sve ostale ukoliko pronađu ili u svojim domovima posjeduju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva, da ga što prije prijave policiji. Posebno molimo sve građane da oružje ili eksplozivna sredstva zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami u policijske postaje. Pozivom na telefon 192 ili najbližoj policijskoj postaji, policija će poslati specijalizirane policijske službenike u civilnoj odjeći koji će ova sredstva sigurno preuzeti”, navode u policiji.

Posebno opasna mjesta su škrape gdje se najčešće pronalaze zaostale mine

“I ovom prilikom podsjećamo kako je u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“. U sklopu navedene akcije sve vrste nedozvoljenog oružja, streljiva i drugih opasnih minsko-eksplozivnih tvari građani mogu predati policiji bez bojazni od mogućih sankcija. Protiv osoba koje dragovoljno predaju spomenuto oružje i sredstva neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Detaljne informacije o provedbi akcije „Manje oružja – manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 88 92”, ističu.