BLEČIĆ JELENOVIĆ: Ivaniš, kao zamjenik gradonačelnika, nije pokrenuo ni jednu inicijativu

16. ožujka 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Ana 2RIJEKA – U  ovih mjesec i pol dana, od kada sam krenula u kampanju, vidim oko sebe samo političku neodgovornost, kićenje tuđim perjem i pusta obećanja, davanje lažnih nada odnosno dovođenje birača u zabludu, rekla je kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetila je da je nedavno, kada je predstavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Rijeke, građanima poručila da im neće, ako joj se odluče pridružiti, obećavati brda i doline, te da će biti odgovorna jer je to jedini način da se vrati povjerenje građana u politiku i političare.    

Međutim, kandidat Nikola Ivaniš ovih dana, nastavila je Blečić Jelenović, obećaje da će vratiti gradski prirez sa sadašnjih 15 na 12 posto koliko je iznosio prije posljednjeg povišenja, obećava da će cijenu vodoopskrbe i odvodnje, cijenu zbrinjavanja i odvoza otpada i cijenu grijanja sniziti za 10 posto. U četiri godine na vlasti Ivaniš, kao zamjenik gradonačelnika ako je to netko zaboravio, i PGS nisu pokrenuli ni jednu jedinu inicijativu u tom pravcu. Prirez je uostalom u ovlasti Gradskog vijeća, naglasila je Blečić Jelenović, pa pitam zašto to tamo nisu pokrenuli. O tome odluku ne donosi gradonačelnik pa je pompozna najava da će to Ivaniš napraviti kao takoreći svoj prvi gradonačelnički potez ništa drugo nego lažno predstavljanje.

Kako je rekla Ana Blečić Jelenović, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu 20. ožujka idu konkretni prijedlozi Liste za Rijeku o ukidanja dvostruke naplate grobne naknade i ukidanja komunalne naknade za nova ulaganja. Hoće li to Ivaniš i PGS podržati kada im je toliko stalo do dobrobiti građana, upitala je ona. “I da ne zaboravim, Ivaniš sada kao svoje prodaje i modificiran naš, na jedvite jade u Gradskom vijeću usvojen zahtjev da pokušamo svu riječku djecu upisati u vrtiće kroz ravnopravno tretiranje javnih i privatnih vrtića, kao i redefiniranje projekta gradnje autobusnog kolodvora. Srećom, građani pamte tko je što i kada predlagao”, rekla je Blečić Jelenović.

Ona se osvrnula i na kandidata Marina Miletića, koji sada, kada mu trebaju glasovi, postaje orginalan i “vjeruje u šarenu Rijeku”, dobro pazeći da u “šareni” celofan umota svoje dobro poznate ideološki desne stavove o pravima LGBT zajednice te pravu žene da odlučuje o pobačaju, dodajući da o njegovom pravdanju ustaškog pozdrava Za dom spremni zbog tobožnjeg legalizma, neće trošiti riječi.

“Pitam se koliko nisko političari mogu pasti u borbi za glasove, i sve se nadam da birači nisu tako kratkog pamćenja da će im progledati kroz prste zbog njihovog neodgovornog ponašanja. Upravo zbog toga odlučila sam ući u političku arenu, nudeći istinske promjene u ponašanju političara i njihovoj odgovornosti prema građanima. Zato sam i izabrala Klobučareićev trg za današnji susret jer je mjesto na kojem se nalazimo betonski simbol dugogodišnjih lažnih obećanja, konkretno o gradnji gradske knjižnice, i političke neodgovornosti.  Promjena, a ne zamjena – to je ono što nam u Rijeci treba”, zaključila je Ana Blečić Jelenović. 

(N.Š.)