BLEČIĆ JELENOVIĆ: IZA PRLJAVE KAMPANJE I VRIJEĐANJA STOJI FORUM MLADIH SDP-a

8. ožujka 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – “Dobila sam “čestitku” za Dan žena kojom mi se poručuje da sam prostitutka, i da će me skriveni netko, vratiti na obalu o kojoj sam prije nekoliko dana govorila obrazlažući dio programa oko otvaranja pregovora sa nadležnima da se ingerencije nad obalom vrate Gradu Rijeci”, rekla je Ana Blečić Jelenović, kandidatkinja za riječku gradonačelnicu Liste za Rijeku, na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj seksističkom napadu na nju.

Navela je kako iza prljave kampanje i vrijeđanja stoji SDP!

“Nažalost, s govorom mržnje, a sve pod parolom slobode govora, suočena sam posljednja dva mjeseca. Pitam ovako na glas, da je bilo tko od muških kandidata za gradonačelnika otvorio ovu temu obale, bili i on kao muškarac dobio neke epitete, da li bi i on bio nazvan prostitutkom? Ovo je ništa drugo nego seksistički napad koji ne priliči niti jednom gradu, a posebno ne Rijeci. Ne govori u prilog njenoj otvorenosti, multikulturalnosti i slobodi u svakom smislu, a na koju se tako često volimo pozivati”, rekla je Blečić Jelenović.

Prema njenim pretpostavkama, ova “anonimna” gadarija dolazi upravo od riječke stranke na vlasti koja se toliko zalaže za jednakost i ravnopravnost žena, dodajući da kao i ostalo što je od njih do sada vidjela i čula, sve ostaje tek na verbalnoj razini.

Fotomontaža u kojoj je kandidatkinja Liste za Rijeku prozvana prostitutkom

“Kako zaključujem da se radi o SDP-u? Svi izborni memovi, uključujući i ovu gnjusnu montažu, nalaze se na stranici gdje nema niti jednog mema njihovog kandidata, već se bave samo drugima. Konačno, svi iz Foruma mladih SDP-a i lajkaju i dijele tu istu stranicu. Svakom tko želi zaključiti tko je autor ovih memova više nego dosta”, navela je Blečić Jelnović.

“Poručujem im da treba malo biti i inteligentan kada tako nešto pokušavaju učiniti, kad već misle da ste posebni. Jesu, posebni su, vjerujte mi, ali isključivo kao negativci”, zaključila je i poručila kako prljavu kampanju i vrijeđanje provodi Forum mladih SDP-a.

(Z.M.)