BEZ DOZVOLE ORGANIZIRAO IGRE NA SREĆU

4. listopada 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

igre na sreću pokre aparati kazinoRIJEKA – U sklopu konferencije za novinare održane danas u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj policija je izvijestila o dosadašnjim rezultatima kriminalističkog istraživanja koje se odnosi na kaznena djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Kako je na konferenciji izvijestio voditelj Službe organiziranog kriminaliteta u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, Dražen Horvat, kriminalističko istraživanje se provodi nad više osoba. U dosadašnjoj fazi istraživanja osumnjičen je 38-godišnji hrvatski državljanin. Policija ga sumnjiči za organiziranje igara za sreću bez dozvole nadležnih tijela u više objekata na području grada Rijeke, odnosno kazneno djelo nedozvoljene igre na sreću.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage četiriju ugostiteljskih objekata na užem i širem području grada Rijeke. Pronađeno je i oduzeto sedam aparata za igre na sreću, više od 20 000 kuna te dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Uz ugostiteljske objekte pretražen je dom i prostori kojima se služi 38-godišnjak, gdje su pronađena računala i računalna oprema, koja je služila za počinjenje kaznenog djela. Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 38-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja. (kv)