BENEDIKT XVI. PRIZNAO ONO ŠTO POVJESNIČARI GODINAMA GOVORE: ISUS NIJE ROĐEN 25.12.

27. prosinca 2013. | Kategorija: Tech & znanost

untitledaaZANIMLJIVO – Bivši papa Benedikt XVI., otkrio je zapanjujuću stvar. Priznao je da je kao papa imao pristup znanjima koje nisu dostupne ostalima. Ona se nakon izbora svakom papi otkrivaju, a nije riječ o nekakvom mističnom otkrivanju već o podatcima koje je katolička Crkva stoljećima skupljala i od kojih mnoge smatra “samo za oči i uši pape”. Jedno od njih je saznanje da je Crkva napravila pogrešku u datiranju Isusovog rođendana te da se Isus rodio nekoliko godina prije nove ere. Ukratko, kalendar koji je zasnovan na ideji da je 25.12. rođen Isus je pogrešan. To već godinama govore historičari, ali Crkva o tome nije htjela niti čuti, iako je i sama znala da su historičari u pravu. O ovoj stvari je papa Benedikt XVI. javno govorio, točnije putem knjige koju je napisao. Naime, četiri mjeseca prije odstupanja s dužnosti objavio je knjigu „Jesus of Nazareth – The Infancy Narratives,“ u kojoj otvoreno priznaje grešku jedne od najvećih kršćanskih dogmi. Nakon dugogodišnjeg premišljanja treba li crkva priznati grešku u dogmatičkom učenju o navodnom datumu Isusovog rođenja, Benedikt XVI. se odlučio na iscrpno znanstveno istraživanje i prekapanje vatikanske arhive kako bi ustanovio koliko je kalendarsko odstupanje od navodnog Isusovog rođenja i stvarnog datuma. Riječ je o 7 godina greške, točnije Isus nije rođen 0 godine, već 7 godine prije nove ere ili kako to u Crkvi govore 7 godine prije rođenja Krista. S time ispada da je Isus rođen 7 godina prije sebe. Stoga koncept kratica A.D. – Anno Domini ili “Godine božje” dobiva poptuno drugačiji naglasak ako znamo kako je ta kratica nastala. Znači, više se ne može koristiti prije ili poslije Krista, već se koristi znanstvena kratica prije ili poslije nove ere, koja točno odgovara 0 godini.
Nadalje Benedikt XVI. kaže u knjigi: tradicionalne jaslice su pogrešne, nikakve životinje nisu nazočile Isusovu rođenju.
untitlsssedIsus iz Nazareta, knjiga bivšeg pape Benedikta XVI, se prodaje u milijunskim godišnjim nakladama. Početna naklada ove knjige je dosegla broj od nevjerojatnih pet milijuna kopija, a objavljena je u 50 zemalja na osam jezika, uključujući i na hrvatskom jeziku. U nepunih godinu dana ova knjiga je prevedena na još 12 jezika, s publikacijama u ukupno 72 zemlje.
Historičari ovo priznanje Benedikta XVI. smatraju dobrim, jer se Crkva polako oslobađa neutemeljenih stvari koje samo mogu štetiti. Ali po mnogima ovo otvara još jedno kontroverzno pitanje, o tome je li uopće postojao Isus. Iako je riječ o osobi za koju je vjerojatno svatko čuo i malo tko “na prvu loptu” sumnja u njegovo barem povijesno postojanje, mnogo povijesnih podataka ustvari pokazuje da nikakvog Isusa nije bilo, već je riječ o skupini zapisa raznih vjerovanja koja su tada vladala Bliskim istokom.(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone