BAKAR – skupna izložba, ‘Đir po Bakru’

21. srpnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Bakarski akvatorij

Bakarski akvatorij

BAKAR – KUU Sklad iz Bakra ove godine slavi 140. rođendan. “Tijekom cijele 2017. godine uključeni smo u mnoge manifestacija, ali ih i sami organiziramo u cilju promocije našeg Bakra kao grada povijesti i kulture. Na taj način tijekom godine obilježavamo lijepi jubilej naše udruge.
Posebno nam je stalo promovirati našu novu sekciju za vizualne umjetnosti Sklad koja je počela s radom na proljeće ove godine, a do sada je upriličila vrlo zapažen izložbu ‘Uskrs u Bakru'”, navodi Dunja Vladislović, predsjednica UU Sklad Bakar.

“U sklopu manifestacije Margaretino leto Sekcija za vizualne umjetnosti Sklad će prirediti zanimljivu i originalnu izložbu fotografija ‘Đir po Bakru’. Autor koncepta, Miljenko Šegulja nam želi prezentirati Bakar kakvim ga vide naši prijatelji fotografi, želi promovirati kulturni amaterizam i pružiti priliku da se svi uvjerimo da je Bakar grad koji potiče umjetnike. Tijekom proteklih nekoliko tjedana 30-ak fotografa je ‘prođiralo’ Bakrom i svojim objektivima potražili i zabilježili upravo onaj detalj koji najbolje ocrtava dug našeg grada.
Voditelj sekcije za vizualne umjetnosti(Miljenko) je s komisijom izvršio selekciju fotografija i od svakog od 30 fotografa odabrao upravo onu jednu, najbolju!”, ističe.

“Na otvorenju će sudjelovati i dvije zborske sekcije Sklada: Komorni sastav i Mješoviti zbor i prigodnim pjesmama ukrasit će trenutak.
Nakon otvorenja izložbe slijedi uživanje u fotografijama i druženje uz domjenak za prisutne.
Do kraja godine nam je u planu održati još nekoliko priredbi :
– Rujan je rezerviran za manifestaciju ‘Skladno u Bakru’ u sklopu koje ćemo upriličiti nekoliko izložbi, veliku eko-smotru zborova ‘U skladu s prirodom’ (23.09), te klasični edukacijski koncert ‘Večer renesanse i baroka’ (01.09)
– U studenom ćemo održati samostalni jubilarni koncert povodom 140-godišnjice(18.11) , te svečanu misu za KUU Sklad i nakon nje concertino sakralne glazbe(12.11)”, zaključuje Dunja Vladislović.