BAKAR – pogledajte spot Raspjevani Risnjak

20. kolovoza 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

2e376489cc21a8b10ff8-1024x796BAKAR – prije 10-ak dana Miljenko Šegulja dovršio je video spot za himnu PGŽ ‘Zavičaju tebi’ koji smo snimili u sklopu zborskog pohoda na Risnjak ‘Raspjevani Risnjak‘.

“U vrijeme kad se činilo da je cijeli svijet stao, kada smo se svi sakrili u svoje sigurne kutke i živa komunikacija sačuvana samo u našem sjećanju – Kulturno umjetnička udruga Sklad Bakar je nastavila svoju misiju – širiti radost i nadu, jer kultura i umjetnost jesu radost i nada. Nada da će, bez obzira koliko loše bilo, ljepota i radost uvijek pobijediti. Lišeni mogućnosti pjevanja u koncertnim dvoranama, odabrali smo pjevati u prirodi (jer su glazba i priroda nerazdvojni) i to upravo na najljepšoj lokaciji u našem zavičaju – na našem Risnjaku. Kao što su nekoć naši preci pjevali hvalospjeve prirodi, tako smo i mi pjevali himnu naše županije okupani suncem i milovani vjetrom na samom vrhu Primorsko-goranske županije. I to nije bila samo himna našeg zavičaja, već i hvalospjev ljepoti i nadi”, navode iz KUU Sklad.

“Veliko hvala svim sudionicima: zborovima, udrugama, snimateljima, vodičima, kuharima, gljivarima, planinarima i rekreativcima- zajedno smo stvorili divan i nezaboravan događaj koji dijelimo sa svima vama u ovom spotu”, ističu iz KUU Sklada, a spot možete pogledati OVDJE

Produkcija:
Miljenko Šegulja
Dirigentica:
Helga Dukarić-Dangubić, prof. savjetnik
Audio:
KUU Sklad Bakar
MPZ Rijeka – Sempre Allegro
Sudjeluju:
KUU Sklad, Bakar
MPZ Rijeka – Sempre Allegro, Rijeka
MPZ Gimpl, Ravna Gora
KUD Lovor, Lovran
KUD Jeka Primorja, Rijeka
Gradska straža Bakar
Podružnica umirovljenika Bakar
Partneri i financijska potpora:
Grad Bakar
Ured županije PGŽ
Nacionalni park Risnjak
TZ Grada Bakra