BAKAR – HDZ PREMOĆNO, SDP NIJE MOGAO PRONAĆI NI LJUDE ZA ISTAKNUTI LISTE

4. srpnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Bakarski akvatorij

Bakarski akvatorij

BAKAR – Nedavno su održani izbori za Mjesne odbore Grada Bakra: Bakar, Hreljin, Kukuljanovo, Krasica, Praputnjak, Zlobin i Škrljevo. Izbore je obilježila slaba izlaznost na birališta, a oni koji su izišli uglavnom su glasali za HDZ.

Naime, glasalo je svega 212 birača od ukupno njih 1.274. Ova mala izlaznost još jednom pokazuje da građani malo ili ništa doživljavaju važnost mjesnih odbora, što nije neobično s obzirom da mjesni odbori doista malo ili ništa znače u životu grada.

Od ukupno 52 člana mjesnih odbora, koliko se biralo, čak je njih 36 pripalo HDZ-u koji je time postigao premoćnu pobijedu. 3 ih je pripalo nezavisnoj listi Juraja Malnara, a ukupno 13 koaliciji SDP-a.

NISU MOGLI PRONAĆI NI LJUDE ZA LISTU

SDP je već tradicionalno nastupio u koaliciji sa svojim “satelitima” HSU, PGS i HSS, koji samostalno nemaju ozbiljniju težinu u Bakru. Ali desilo se ono što se uglavnom dešava – široka koalicija ne poluči sinergijom i SDP-ova koalicija doživjela je izborni fijasko. Naime, HDZ je dobio 5 puta više mjesta od SDP-a.

Ovakvi rezultati visjeli su u zraku jer, recimo, u Mjesnom odboru Praputnjak SDP, HSU, PGS i HSS čak nisu istaknuli svoju listu zbog – očito -nemogućnosti pronalaženja 7 osoba koje bi uopće bile na njihovoj listi. (kv)