Autotrolej vozi s maksimalno 40% kapaciteta

28. studenoga 2020. | Kategorija: Hrvatska

autotrolej busKVARNER – Slijedom nove odluke Vlade Republike Hrvatske, od subote, 28. studenog 2020. godine, javni gradski prijevoz funkcionirat će na način da u vozilima popunjenost putnika ne smije prelaziti 40 posto maksimalnog kapaciteta.

Sva vozila bit će označena koji je broj putnika dozvoljen, odnosno drugim riječima u solo vozilima smije se prevoziti najviše 36 putnika, u zglobnim vozilma (harmonikama) najviše 60 putnika, dok je u minibusevima najveći dozvoljeni broj 14 putnika. Isto tako, od ponedjeljka, 30. studenog 2020. godine, uvode se dodatni polasci na linijama koje imaju najveću frekventnost putnika, i to unatoč tome što je broj putnika u listopadu pao za 10 posto u odnosu na rujan tekuće godine.

Riječ je o lokalnim linijama 2, 7, 7a i 6, te o županijskim linijama 12, 20 i 32.

Tijekom idućeg tjedna, a obzirom na stanje popunjenosti vozila, raditi ćemo korekcije i optimizacije na linijama i pojedinim polascima, i to na način da ćemo micati slabo popunjene polaska, odnosno polaske s malim brojem korisnika, te iste aktivirati na linijama koje su značajnije popunjene.

Sukladno stanju na linijama, po potrebi ćemo u idućem razdoblju uvoditi i dodatne polaske na linijama 1, 3, 4 i 5, te 29, 18 i 23.

Od ponedjeljka, 30. studenog 2020. godine, uvode se dodatni autobusi s polascima na gradskim linijama:

  • Linija 2 –  7:25 sa Srdoča za Centar (zglob)
  • Linija 5 –  7:30 s Drenove groblja za Centar (zglob)
  • Linija 6 –  7:35 s Krnjeva NN za Centar (zglob)
  • Linija 7 –  7:15 s Turkova za Centar (zglob)
  • Linija 7A -7:23 s Hosti za Centar (solo)

Dodatni autobusi s polascima na prigradskim linijama:

  • Linija 12 Čavle – 7:20 za Rijeku (solo)
  • Linija 20 Viškovo – 7:15 za Rijeku (solo)
  • Linija 32 Jelačićev trg – 7:15 za Opatiju (solo)

Isto tako, treba naglasiti kako su za kontrolu popunjenosti vozila i pridržavanje mjera zaduženi inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata te policijski službenici.

Molimo putnike da se pridržavaju naznačenih brojki i mjera, te podsjećamo kako i dalje ostaje na snazi zabrana ulaska u vozilo javnog gradskog prijevoza bez medicinske maske koja se koristi na ispravan način.