AUTOTROLEJ JEDNA PREŽIVLJAVA KRIZU – NA DNU SMO

24. travnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

autotrolej busRIJEKA -Korona-kriza snažno je udarila na gospodarstvo te iako brojni mediji uglavnom spominju samo turizam, brojni ostali gospodarski subjekti već osjećaju teške posljedice. Jedan od njih je riječki gradski prijevoznik Autotrolej, koji povezuje autobusnim linijama brojne gradove i mjesta na Kvarneru, a koji se financira iz naplate karata te godišnje dobiva subvencije gradskih i općinskih proračuna: od proračuna Grada Rijeke do proračuna općina riječkog prstena.

Autotrolej je i prije korona-krize “plakao” da dobiva suviše malo novaca i često tražio od gradova i općina povećanje davanja, ali pravi udarac ovaj prijevoznik dobio je u proteklih mjesec i pol dana. Trenutno se gubitak prošlog mjeseca procjenjuje na gotovo 1,2 milijuna kuna, onda sada oko 8 milijuna kuna, zatim su tu preneseni gubitci iz prethodnih razdoblja. Sada je promet i prihodi zbog korone pali za čak 90% te slijedi rezanje plaća!

Usto, Autotrolej nije plaćao drugoj gradskoj tvrtki Rijeka plus održavanje vozila, a što se procjenjuje na oko 13 milijuna kuna! Drugim riječima, godine i godine lošeg financijskog poslovanja došle su glave Autotroleja! (kv)