AUTOTROLEJ JE OVAJ PUT U PRAVU?

28. siječnja 2022. | Kategorija: Hrvatska
autotrolej busKOMENTAR – Vozač Autotroleja Robert Puljić je javnim istupima navodio o nepravilnostima u radu i voznom redu Autotroleja. Te je istupe Autotrolej ocijenio netočnima i nekorektne prema firmi te su odlučili ne produljiti ugovor o radu s Puljićem.
“Ovo nije prvi istup gosp. Puljića kojim šteti ugledu i radu vlastite firme, a iznos i neke netočnosti. Njemu očito nije dobro u Autotroleju. Autotrolej nije zadovoljan njime. Zašto bi takvoj osobi ponudili novi ugovor o radu?”, navodilo se u kuloarima čelnika Autotroleja.
Javnost je pak stala na stanu Puljića komentirajući skandaloznim da netko dobije otkaz jer javno komentira firmu u kojoj radi, posebno u situaciji gdje Autotrolej traži vozače i umjesto da vozače zadržava, on ih se rješava. Također, Autotrolej se dosad nije pokazao oličenjem korektnosti u brojnim drugim situacijama te mnogi smatraju da je napokon netko rekao istinu kako stvari u toj firmi stoje.
Ipak, istini za volju, kako se doznaje, gosp. Puljić nije doista dobio otkaz (što bi značilo da su mu prekinuli postojeći ugovor o radu), već je on odradio svoj ugovor do kraja, a u Autotroleju mu nisu ponudili novi, jer nisu zadovoljni s njim.
Sve je poprimilo i političku notu. Gradonačelnik Filipović je za medije izjavio: “Ukoliko njegov ugovor nije produžen zbog njegovih javnih istupa, to nipošto ne odobravam.”
No ima i drugačijih mišljenja. “Mislite da je takvo što moguće u privatnoj firmi? Ako jednom djelatniku nije dobro u mojoj firmi sretno mu bilo negdje drugdje. Ukoliko djelatnik šteti firmi, a koliko vidim ovdje su neki konkretni razlozi, jer nije normalno da imate ljude koji javno govore protiv mjesta gdje rade, firma bi bila luda da drži te ljude”, navodi Robert S., vlasnik jedne privatne firme u Rijeci. “Ovo što se odigrava u Autotroleju, gdje se javnost zabavlja komentarima tko će voziti autobus, gdje se pita politiku treba se zapošljavati ovako ili onako, to je kao da smo još u socijalizmu. U normalnom svijetu radnik koji se odluči javno pljuvati po firmi u kojoj radi, meni je tu važno to javno, automatski je sam sebi dao otkaz. Ako se želi nešto rješavati u firmi onda se to radi u firmi, ne trčeći novinarima. Samo smo mi u Hrvatskoj još daleko od normalnog svijeta.”
(I.R.)