AKTIVNA KVARNERSKA TRASA ŠVERCERA LJUDIMA

14. srpnja 2020. | Kategorija: Hrvatska

emigrati ilegal imigratiKVARNER – Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko, u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljana zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Riječ je o počiniteljima starosti 30 i 43 godine za koje se sumnja da su organizirano i protuzakonito, prevozili više stranih državljana na području Republike Hrvatske. Naime,  policijski službenici su u subotu, 11. srpnja  oko 9,10 sati na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik  zaustavili teretno vozilo, marke Man, koje se kretalo u smjeru Rijeke. Tom prilikom je vozač pobjegao, a u teretnom vozilu je pronađeno  više stranih državljana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na području karlovačke županije uhićen je 43-godišnji rumunjski državljanin u osobnom vozilu rumunjskih registarskih oznaka, za koje je utvrđeno da je pratio spomenuto teretno vozilo. Jučer oko 22 sata na području autoceste A6 kod Vrata, uhićen je 30-godišnji rumunjski državljanin, odbjegli vozač i priveden u postaju na istraživanje. Provedenim istraživanjem je utvrđeno da su se spomenuti Rumunji organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnove sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, obojica Rumunja su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku, navode u policiji. (kv)