AKO NE MOGU STARIJI MOŽDA MOGU MLAĐI – Mladi nogometaši produžili ugovor s HNK Rijeka

19. studenoga 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
lepinjicaglavna9a rijekaSPORT – Ivan Lepinjica, Hrvoje Smolčić, Ivor Pandur, Matej Vuk, Denis Bušnja, igrači su Rijeke ponikli u Školi nogometa prvoligaša s Kvarnera i nedavno su s matičnim klubom potpisali profesionalne ugovore.

Uz njih aktivirana je opcija profesionalnog ugovora i Danijelu Štefulju i Adrijanu Liberu, također izdancima  omladinskog programa riječkog prvoligaša. Novi ugovor potpisao je i nigerijski vratar David Nwolokor kao i mladi i talentirani Noel Bilić koji ima tek 16 godina.

Uz Štefulja, na prvoligaškom razvijanju u Varaždinu je i vratar Ivan Nevistić, dok Josip Mitrović svoje prvoligaške minute skuplja na posudbi u zaprešićkom Interu. Filip Braut, nositelj je juniorske momčadi Rijeke, a Jasmin Čeliković na posudbi je u Zrinjskom. Mladi napadač Milan Ristovski poslan je na kaljenje u slovačku Nitru gdje ostvaruje zapažene nastupe.

Denis Bušnja na posudbi je u Istri, Adrian Liber, uz Ivana Smolčića, važan je prvotimac Orijenta, drugoligaškog hita s Krimeje, a Vuk, Lepinjica, Smolčić i Pandur s druge strane dio su prve momčadi Rijeke u čijem dresu pružaju najbolje od sebe na prvoligaškim travnjacima.

– Jako smo sretni što smo produžili ugovore odnosno aktivirali opciju o produženju s našim mladim igračima. Pravilnim razvojem vjerujmo da će uskoro biti i prvotimci Rijeke. Idu u dobrom smjeru, imaju pozitivan stav, dobar mentalitet i vole raditi.  Ono što je najvažnije vezani su za naš grad i klub. Neki već igraju, a neki će vrlo skoro igrati važne uloge u prvoj momčadi Rijeke i vjerujem veseliti sve naše navijače, rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.