AFGANISTANCI LUTALI KVARNEROM U POKUŠAJU ILEGALNOG PRELASKA GRANICE

11. prosinca 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Tiha invazija Europe?

Tiha invazija Europe?

KVARNER – Stalno i stalno. Policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli su u doslovno lutanju Kvarnerom deset stranih državljana koji su pokušavali ilegalno preći državnu granicu s Republikom Slovenijom. Riječ je o sedam državljana Afganistana, zatečenim 8. prosinca na području Rupe te državljanima Sirije, Alžira i Maroka zatečenim 9. prosinca na području mjesta Vele Mune.
Također ih je nekoliko uočeno na području Matulja, Permana i Klane. Cijeli zapadni dio Kvarnera postao je mjestom lutanja ilegalnih emigranata.
Kako se doznaje, dio njih je pobjegao iz prihvatilišta u koje ih je smjestila Hrvatska nakon što su ilegalno ušli u zemlju.
“Utvrđeno je kako su svi počinili prekršaj iz domene Zakonika o schengenskim granicama, a budući da u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja međunarodne zaštite po završetku postupanja policije vraćeni su u prihvatilište”, navodi policija.
Znači, vraćeni su u prihvatilište do sljedećeg bijega i – prije ili poslije – uspješnog prelaska granice. Postavlja se pitanje koliko sve to ima smisla! (kv)