AFERA – NA NAPLATNIM KUĆICAMA VEĆ NAS GODINAMA KRADU!

3. ožujka 2018. | Kategorija: Hrvatska

autocestaHRVATSKA – Velika afera trese Hrvatske autoceste nakon što je bivši djelatnik HAC-a “propjevao” u medijima, točnije ekskluzivno pred kamerama RTL-a. Ono što je bivši djelatnik HAC-a rekao težak je udarac HAC-u, koji sada – ukoliko je Hrvatska imalo ozbiljna zemlja – samo može čekati kucanje policije i USKOK-a na vrata.

Ono što je navedeno jest da se već godinama na naplatnim kućicama nemilosrdno krade na desetke tisuća kuna mjesečno od naplate vozačima, a čini se to i danas!

DVOSTRUKA MJERILA: Prodavačica povrća na placi je obveznik fiskalizacije dok HAC nije obveznik fiskalizacije!

Bivši radnik HAC-a kaže da je nedavno dobio otkaz, ali isplatilo mu se. “Uzimali smo u 20 smjena i po 20 tisuća kuna. Bez problema.”

Kako se sve radilo – detaljno je opisao radnik – prvo su uzimali prekodirane kartice iz najbliže naplatne postaje. A ond su za automobil, koji recimo iz Zagreba putuje do Slavonskog Broda naplatili vozaču normalnih 87 kuna. Koliko je propisano cjenikom. Radnik na naplatnoj kućici bi tada prekodiranom karticom lažirao da vozač dolazi iz Zagreba i stavio da dolazi iz najbližeg ulaza. Tada je cijena 5 kuna. Razliku od 82 kune radnik je zadržao za sebe. I tako stotine radnika! I tako godinama!

Nabaviti prekodirane kartice nije bio problem. To je mogao svatko. Stvari su postale toliko nakaradne – navodi – da su radnici dolazili s godišnjeg odmora kako bi u nekoliko dana “natukli love” i opet se vratili na odmor. Postalo nam je žao da netko drugi umjesto nas krade, kad smo mogli mi zarađivati.

Tvrdi se da je s korupcijom u vlastitim redovima itekako upoznat i šef cestarskog sindikata.

Radnik tvrdi da su svi sve znali. Naravno – navodi – ne bi se drugačije sve to moglo provoditi. Ne zaboravimo da i na području Kvarnera postoji više naplatnih kućica i pitanje je koliko smo puta svi mi već bili pokradeni!

Građanima ostaje samo za pomisliti koliko su ih puta lagali da se cvestarine plaćaju kako b i se isplatila gradnja tih cesta. Sada polako dolazi na vidjelo zašto se nikako nije uspjevalo u planiranim rokovima isplatiti te ceste. Odgovor je očito – jer su svi krali!

(kv)