5. „TRKA OKO KRKA“

5. rujna 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Guzva oko bove jedrilice barkaSELCE / NOVI – Slijedeći će se vikend, od 7. do 9. rujna, u organizaciji jedriličarskih klubova „Jadro“ iz Selca i „Burin“ iz Novog Vinodolskog, održati peto izdanje višednevne odobalne regate „Trka oko Krka“.
Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj će regati sudjelovati tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih „jurilica“ zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, JustinTen. Regata je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru, a svakako doprinosi i promidžbi cijelokupnog turizma ove regije.

Prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start će se odvijati u „Mitan Marini“ u Novom Vinodolskom. U marini će se održati i ceremonija proglašenja pobjednika uz završni domjenak.

Start regate planiran je u petak, 7. rujna, u 19 sati ispred „Mitan Marine“ (Novi Vinodolski), a cilj u Selcu, najkasnije u nedjelju, 9. rujna, u 14 sati.

„Trka oko Krka“ je uvrštena u novoformirani „CRO ORC Offshore Cup“, za što se i boduje. U navedenom se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak. Do kraja sezone, nakon „Trke oko Krka“, preostalo je još pet regata: „Regata tisuću otoka“, „Galijola“, „Viška regata“, „Regata oko Dugog otoka“ i „Jabuka“.

Start regate bit će moguće pratiti s broda „Mali Marino“ koji isplovljava iz Selca u 17:30 sati, a s povratkom u 22 sata. Iz Novog Vinodolskog isplovljava brod „Vila Vinodolska“, u iste svrhe. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.

Posjetite Selce i Novi Vinodolski te se priključite praćenju starta s brodova.
Našim jedriličarima želimo puno sreće i poslušno more!
(kv)