45 ZAPOSLENIKA VRTIĆA TRAŽILO RAZRJEŠENJE IVONE ŠABARIĆ RUBEŠA

27. ožujka 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

zgrada opatijskog vrtića

zgrada opatijskog vrtića

OPATIJA – “Gradonačelnik Ivo Dujmić donio je odluku kojom razrješuje Ivone Šabarić Rubeša funkcije predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija, a umjesto nje imenuje Sanju Mišović Kalanj za novu članicu Upravnoga vijeća te je predlaže i za predsjednicu Upravnog vijeća”, navodi se na službenim stranicama Grada Opatije.

“Uvaživši argumente o nezadovljstvu zaposlenika Dječjeg vrtića Opatija radom osobe na čelu Upravnog vijeća ove institucije, a koje je svojim potpisom artikuliralo 45 zaposlenika, koji su i predložili razrješenje dosadašnje predsjednice Upravnog vijeća, gradonačelnik Dujmić u obrazloženju odluke navodi kako smatra da mu je dužnost uvažiti ovakve stavove zaposlenika, te donijeti odluku o razrješenju Ivone Šabarić Rubeša (inače članicu SDP-a) s mjesta predsjednice Upravnog vijeća. Grad Opatija je osnivač ove ustanove, te je procedura imenovanja i razrješenja članova Upravnog vijeća regulirana Statutom Dječjeg vrtića Opatija na način da članove predlaže osnivač, a ista je procedura i kod razrješenja”, navodi se.

“Gradonačelnik je u svom dopisu upućenom predsjednici i članovima Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija naglasio i da ga žalosti što je predsjednica svojim ponašanjem izazvala nepovjerenje i što toliki broj djelatnika smatra da svoju funkciju ne obnaša dostojno”, zaključuje se. (kv)