CRIKVENICA – uređenje Gundulićeve i Ulice Pavla Radića

19. srpnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Dvijema crikveničkim ulicama vraćen stari sjaj

CRIKVENICA –  Ova godina bila je godina velikih promjena i projekata za Grad Crikvenicu. Uz energetsku obnovu obiju osnovnih škola i Dječjeg vrtića Radost, uređenja plaže Grabrova u Jadranovu, boćališta u Gornjem kraju i crikveničkog gradskog groblja u Zoričićima, Grad Crikvenica proveo je još jedan veliki projekt.

Rekonstrukcija i uređenje Gundulićeve ulice i Ulice Pavla Radića kao vrlo značajnih ulica u samom središtu grada bila je potrebna kako bi se olakšao život stanara, ali i stalnim prolaznicima. Otklonile su se brojne teškoće koje su svakodnevno pratile građane – otežan pješački i automobilski promet, obilno otjecanje oborinskih voda te zastarjelost nekih infrastrukturnih instalacija.

Projekt je vrijedan gotovo 9 milijuna kuna od čega je 700.000,00 kuna sufinancirano iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

Obnovljen je kolnik i prometno-pješačke površine uz ulicu, sve do ogradnih zidova i zgrada te uređeni kontaktni dijelovi priključnih cesta. Radovi su se proveli tako da se zbog različitih razina pojedinih prilaza kućama, garažama te zgradama poštuje i ostavi prethodno stanje, ali i da se sve to osuvremeni na najbolji mogući stručan te funkcionalan način. Za stalne prolaznike i stanare pogotovo „Gundulićeve“ najvažnija stavka bilo je rješavanje oborinskih voda, koje su ih mučile tijekom kišnih zimskim mjeseci te im onemogućavale prilaz vlastitim domovima. Tako je na najsuvremeniji i sofisticiraniji način kako bi se pomoglo građanima odlučeno je kako će odvodnja svih oborinskih voda bit će priključena na kolektor u Vinodolskoj ulici, navode iz Grada.

Osim infrastrukturnog napretka, kako bi se upotpunila cijela obnova obnovljen je i potporni zid nasuprot Vatrogasnog doma, što je pridonijelo sigurnijem prometovanju Gundulićevom i Vinodolskom ulicom te većoj sigurnosti pješaka. U svakom slučaju, obnavljanje dviju ulica u blizini najužeg gradskog središta učinit će to da će „Radić“ i „Gundulić“ svojom kvalitetom stanovanja građana u tim ulicama i komunalnom opremljenošću zaista ući u 21. stoljeće.