25. malonogometni turnir u Novom Vinodolskom: Domaća ekipa po prvi put u finalu turnira

26. srpnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

mali nogomet novi vinodolskiSPORT – Završeno je još jedno izdanje seniorskog malonogometnog turnira u Novom Vinodolskom. Ove godine slavio se jubilej – 25 godina u nizu održavanja ovog popularnog turnira. Ukupno 24 ekipe iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva, podijeljene u 8 skupina, borile su se za prva mjesta i plasman u završnicu turnira.

Senzaciju i razlog za veselje domaćoj publici priredili su novljanski malonogometaši ekipe Geo Marin – Caffe bar Arcadia, koji su odličnom igrom stigli do same završnice natjecanja, gdje su u finalu izgubili od slovenske ekipe Konteso rezultatom 1-2. Prvi je to put u povijesti ovog turnira da je jedna domaća ekipa imala čast igrati u finalu. Nakon osvojenog prvog mjesta u skupini, ekipa Geo Marin – Caffe bar Arcadia u četvrtfinalu bila je bolja od Fimato sport-a ukupnim rezultatom 2-1 (strijelci Marijan Tomić i Denis Nadarević). Nakon toga snage su odmjerili s jednim od favorita turnira – zagrebačkim Big Bang-om, te pobijedili 2-1, golovima Marka Mataije i Darka Deranje.

Agresivnom igrom, te uz veliku podršku s tribina, suprotstavili su se u finalu novljanski mladići odličnoj ekipi iz Slovenije, čak i uspjeli parirati u jednom dijelu utakmice, no Slovenci na kraju ipak slave rezultatom 2-1. Pogodak za domaćine postigao je Marijan Tomić.

U susretu za treće mjesto ekipa Jelena trade pobijedila je Big Bang rezultatom 4-1.

Najboljim igračem turnira proglašen je Milivoj Simeunovič iz slovenske ekipe Konteso, najboljim strijelcem Sadat Ziberi (Jelena trade), dok je najbolji vratar bio Denis Nadarević (Geo Marin – CB Arcadia).