ŽUPANIJA DALA DOZVOLU, A SVE JE DOVELO DO DEVASTACIJE UVALE SCOTT

4. srpnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

TS_UvalaScott_beach001BKRALJEVICA - Uvala Scott slovila je kao biser istočnog dijela Kvarnera. Na žalost sve je bliže potpunoj devastaciji. Austrijski investitor Maximilian Holzfeind, koji je dobio dozvolu rekonstrukcije ribarske kućice, doslovno je iskopao dio obale i posve devastirao uvalu.

Prvi problem:  dozvolu za rekonstrukciju kućice, a na kraju što se pretvorilo u potpunu devastaciju prostora, dobio je od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije.

Drugi problem: tek nakon intervencije gradonačelnika Kraljevice Dalibora Čandrlića stigla je građevinska inspekcija, iako se danima dešavala devastacija bagerima. Ukratko,  inspekcija je reagirala tek nakon što se buka digla na višu razinu od reakcije “običnih” građana.

Treći problem: Ostalo je nepoznato što je Državni inspektorat učinio.

Četvrti problem: investitor je ranije tražio od Grada Kraljevice dozvolu za uređenje priveza za brodove, ali mu to nije odobreno. Grad Kraljevica je odbio, a Primorsko-goranska županija dozvolila rekonstrukciju. Ukratko, županija nije (a sve se dešava na području Kraljevice) učinila ono što je evidentno Grad Kraljevica htio.

Čini li se i vama – dragi čitatelji – da tu imamo suviše problema? Činjenica za kraj: da županija nije dala odobrenje danas ne bismo imali unišrenu Uvalu Scott.

(ZM)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone