ZAŠTO SE DIO ARMADE UOPĆE LJUTI NA MIŠKOVIĆA?

26. studenog 2018. | Kategorija: Sport

mišković rijekaSPORT – Odnos između dijela Armade – jer nikako ne možemo govoriti o cijeloj Armadi, pošto je vidljivo da dio, kao i svi ostali navijači Rijeke, ne podržavaju bojkot koji se provodi – na niskim je granama. Najčudnije je što ustvari nitko sa sigurnošću ne zna koji je tome razlog. Nagađa se da je razlog Bišćan, da je razlog (navodno) normalan odnos Miškovića s Mamićem, ali ništa konkretno, ništa jasno za što bi se doista moglo reći: eto, da, to je razlog!

Sasvim nedavno stanje između Armade i Miškovića bilo je idilično, ili se takvim prezentiralo u medijima. Zatim su stigli loši rezultati i Matjaž Kek je otišao. Bio je to očekivan potez. Kek je Rijeci dao najbolje što se moglo poželjeti i nitko ne može reći riječ na njegov veliki doprinos Rijeci. Ali Kek se naprosto istrošio na klupi Rijeke i bilo je potrebno okončati suradnju. Mišković je to učinio na gospodski način i Kek je otišao na način o kakvim snivaju svi treneri i sve normalne uprave. Zasluge tome svakako ima sam Kek, gospodin čovjek, ali i Mišković.

Mišković je od Rijeke učinio normalan klub, a takvih je malo u Hrvatskoj

Vratimo se nekoliko godina unatrag. Ne treba zaboraviti da je Rijeka grcala pred provalijom propasti prije nego ju je kupio Volpi tj. Mišković. Svatko tko zna zbrojiti 2 i 2 vidi da je Rijeka mogla biti: ili klub u permanentnoj krizi (kopija stanja u Hajduku), ili stabilan i normalan (što Rijeka danas jest). Zasluge za to ima isključivo Mišković. Nitko drugi. Navijača u toj priči jednostavno nema. Oni su na tribini, navijaju, i to je to.  Ali kada se navijači počnu petljati u politiku kluba neminovno se dešava kaos. Besciljno se navlače nepotrebne teme i teorije samoprozvanih stručnjaka liju kao kiša, a konkretan posao ne radi nitko i klub postaje bolesnikom gdje se ne zna tko pije, a tko plaća. To bi bila Rijeka bez Miškovića, pa kome krivo, kome drago.

Nakon što je Kek otišao uprava Rijeke dovela je Igora Bišćana, koji se objektivno pokazao dobrim rješenjem: Rijeka se konsolidirala, stanje u svlačionici dovelo u normalu, a i rezultat je stigao. Rijeka je nakon serije negativnih počela postizati pozitivne rezultate, a među inima i protiv Dinama.

Armada je stekla simpatije upravo jer se ponašala drugačije od Torcide i Boysa

Ali dijelu Armade je dolazak Bišćana bih previše.  Za njih Igor Bišćan jednostavno nije prihvatljiv, jer se čovjek prije mnogo godina, još kao golobradi klinac, idiotski pravio važan pred tadašnjim navijačima Rijeke.

Dobro, razumijemo ljutlju. Armada tu ima pravo. Bišćan je doista izgledao kao trn u oko – ali dajmo čovjeku šansu. Bišćan se za to svoje ponašanje više puta ispričao i rekao istinu: “Bio sam glup i mlad. Žao mi je zbog toga, ali život ide dalje. Sada sam tu i Rijeka je sada moj život.” I u tim rečenicama je rečeno sve. To shvaćaju navijači Rijeke, barem ona većina koja je na zadnjoj utakmici protiv Dinama navijala za Rijeku, dok se Armada (ili dio Armade) ponašao sličnije Torcidi ili Boysima prema svojem klubu, nego Armadi prije godinu/dvije dana. Upravo je ta razlika od ponašanja spram Torcide i Boysa bila glavni razlog simpatija koje je Armada imala.

Podsjetimo malo, Armada su navijači kojima je to Forza Fiume daleko važnije od igranja politike vođenja kluba (kao što to Torcida želi s Hajdukom). Ultrasi su navijači i oni nemaju što tražiti pri vođenju kluba. To bi svima trebalo biti jasno. I tim ultrasima. No, jesu li to neki u današnjoj Armadi zaboravili? Zar im je doista trebao onaj transparent kojim blate limenu glazbu, koja je bila uz HNK Rijeku prije nego su se mnogi od tih današnjih dečki (koji sebe nazivaju Armadom) rodili, i koji su uz HNK Rijeku neovisno sviđa im se trener ili ne? Budimo jasni – nije im to trebalo! Znaju li ti mlađahni dečki uopće oni kako je nastalo “Sami protiv svih”? Znaju li da se to ne odnosi na Armadu koja se sama duri prema svima, nego na cijelu Rijeku koja je uvijek bila tu negdje sa strane spram cijele Hrvatske.

Nitko nema pravo ljutiti se na Miškovića, već mu svi trebaju reći hvala za sve što je učinio

I za kraj, ima li Armada pravo ljutiti se na Miškovića? Ne! Da nije bilo tog čovjeka, vjerojatno bi Rijeka posljednjih godina životarila negdje u donjem dijelu ljestvice, osvajanje kupa, prvenstva, veliki europski rezultati bili bi neka teška znanstvena fantastika. Ne bi bilo Rujevice, igrači koji bi igrali bili bi u rangu 2 ili 3 lige, a na utakmice HNK Rijeke dolazilo bi 200 ljudi – kao što je to prije nekoliko godina i bilo! Zato, ne da se nitko nema pravo ljutiti na Miškovića, nego mu treba biti zahvalan što je od Rijeke učinio uspješan klub jako dobrih rezultata!

(ZM)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone