ZAKAZALE SLUŽBE? LOŠINJSKA TRAGEDIJA SE MOGLA SPRIJEČITI? “UPOZORAVALA SAM IH, ALI NISU SLUŠALI”

13. listopada 2020. | Kategorija: Hrvatska

c17db0c086bb317fdf6d5fa2babaea6bKVARNER – Ubojstvo djevojčice od 16 godina u Malom Lošinju kojeg je skrivio Branko Rafajac (41) iz Opatije dobiva sve mračniju pozadinu. Na današnjem svjedočenju bivše nevjenčane supruge Rafajca, po njezinim riječima, više puta se upozoravalo socijalnu službu i policiju na njegovo ponašanje i ništa nije učinjeno.

Nisu me doživljavali

“Bila sam na policiji, ali me nisu doživljavali. Obratila sam se socijalnoj službi. Prijavila sam psihičko maltretiranje. Ali nisu učinili ništa”, rekla je danas na suđenju njegova dugogodišnja partnerica.

“Upoznali smo se u Osijeku gdje se on doselio iz Opatije, a zatim zajedno preselili u Lošinj. Ukupno smo 15 godina i s vremenom se njegovo stanje pogoršavalo. Počeo se ponašati čudno. Govorio je da čuje glasove, pričao bi a ustvari je bio sam sa sobom. Mislila sam da će se njemu nešto desiti, a ne da će on biti krivac za ovakvu tragediju. Krajem 2018. godine završio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu. Kada je izašao pio je tablete koje su mu prepisali. Počeo se paranoično ponašati. Počeo bi vikati, tvrdio je da ga prisluškuju, prate, pričao bi o radarima i frekvencijama”, navodila je.

Sustav je zakazao?

“Bilo je strašno. Vidjela sam da nije dobro. Imao je psihički slom i ja to više nisam mogla podnositi. Tražila sam pomoć. Otišla sam iz zajedničkog stana. Na policiji sam prijavila psihičko zlostavljanje jer me počeo zvati milijun puta. Umislio se da su me oteli, drogirali i silovali. Opet sam se obratila policiji. Obratila sam se i socijalnoj službi. Slala sam dopis Centru za socijalnu skrb i osobno tamo bila. Tražila da izađu na teren ali su mi odgovorili da je on već u sustavu i ima socijalnu radnicu. Onda sam otišla do te socijalne radnice s otpusnim pismom ali ništa nisu napravili. Ja sam im predala svu dokumentaciju, ali oni su na kraju samo rekli da su išli kod njega ali on nije htio otvoriti vrata. Rekla sam im nema zovu policiju ili vatrogasce i uđu, ali nisu napravili ništa. Čak su i Brankovi roditelji bili na Lošinju u Centru za socijalnu skrb. Ali ništa se nije učinilo”, govorila je kroz suze bivša dugogodišnja partnerica Branka Rafajca.

Inače, Branko Rafajac se izjasnio da se ne osjeća krivim.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone