ZA KOGA SMO RADILI PARK NA POMERIJU? ZA NARKIĆE I DA PSI IMAJU GDJE…

14. svibnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

pomerio park rijekaKOMENTAR – M.Benić poslao je u javnost pismo u kojemu navodi što se dešava s novouređenim parkom Pomerio.

Poštovani, ovaj mail planiram već neko vrijeme napisati, ali me današnji članak u Novom listu podsjetio i malo ubrzao. Prije svega želim izraziti zadovoljstvo što smo napokon nešto učinili da uljepšamo naš grad i učinimo nam ga ugodnijim za život, a nakon što se godinama devastira, poglavito centar (zgradurina ispred Svetog Vida, kod Kosog tornja, na Gomili…), a sve da netko stavi nešto u džep (jer ako to nije napravio, onda onaj tko je izdao građevinske dozvole za te lokacije je baš potpuni idiot). Ali to nije tema ovog maila…

Dakle, svaka čast da smo uredili park na Pomeriju… ali, naravno da ima ali… Stvarno je nevjerojatno, ali nevjerojatno pa čak i tragikomično, da se 2018. uredi park u centru grada i da se na to potroši 6,5 mil. kn (ako je to istina, ali nije ni važno), a da se u park ne stavi niti jedna ljuljačka, tobogan, vrtuljak, klackalica… Postoji samo brod koji je super i fora, ali sada desetine djece visi po tom brodu jer nema ništa drugo za njih. Za koga smo radili park, za narkiće i da psi imaju gdje… U kontekstu ukupne cijene ovo je minimalni izdatak, ali ono što jer dobro je da se to može ispraviti.

Slijedom navedenog, molim gradonačelnika, gradske vjećnike i pozicije i opozicije i ostale relevantne čimbenike da hitno reagiraju, donesu potrebne odluke i dodaju sadržaje za djecu. Znam da još uvijek živimo u državi punoj idiota gdje se glasovi dobivaju na povijesti, ali na ovim stvarima dobivate glasove urbanog građanstva…

Ono što je vrlo bitno u svemu, je da isti, ali baš isti komentar imaju apsolutno svi naši sugrađani koji dolaze u park. Kad smo već kod teme, svakako bi komunalni redari trebali češće nadzirati park, a kako ne bi dolazili ljudi sa psima.

Očekujem odgovor Gradonačelnika na mail.

Lp svima,

M. Benić

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone