VRTIĆ U VOLOSKOM IDE U ENERGETSKU OBNOVU

30. srpnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Vrtić u Voloskom

Vrtić u Voloskom

VOLOSKO / OPATIJA – Dok se dio opatijskih lokalnih političara prepucava oko gradnje novog vrtića u Opatiji neopaženo prolazi energetska obnova vrtića u Voloskom. Naime, kako na svojoj facebook stranici ističe gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić: “Palaralelno s otvaranjem novog dječjeg vrtića na Punta kolovi radimo i na energetskoj obnovi vrtića u Voloskom. 51% iznosa financira se iz EU fondova. Vrtić će biti spreman za novu predagošku godinu.”

Podsjetimo, središnji opatijski vrtić u centru Opatije nalazi se u neadekvatnoj vili koja ne odgovara zakonskim normama. Grad je stoga odlučio izgraditi moderan kompleks od 5 zgrada koji osiguravaju najviše standarde.

Dio oporbenih vijećnika već mjesecima negoduje smatrajući da je novi vrtić izgrađen predaleko od centra. Gradonačelnik sa svojim timom tvrdi da je lokacija odabrana jer bi sve ostalo značilo još godine čekanja. Podsjetimo, dio oporbenih vijećnika je u to vrijeme bio u tom istom tim.

Koliko je udaljenost problem prosudite sami: novi vrtić se nalazi oko 3 minute automobilom od Slatine centra Opatije, u okolici novog vrtića živi više djece nego u okolici sadašnjeg vrtića u centru Opatije,  većina roditelja djecu dovodi automobilom, vrtić u centru Opatije ima nula parkirnih mjesta a novi kompleks parkirni plato, oni koji nemaju automobil ponudio je uvođenje CIty Busa prema novom vrtiću.

(Zlatko M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone