VRBLJANAC: Imamo Hrvatsku! Dapače – dvije

24. prosinca 2019. | Kategorija: Hrvatska

damir vrbljanacPIŠE: Damir Vrbljanac

Prvi krug predsjedničkih izbora je za nama. Kolinda i Plenković odahnuli su – Škoro nije uspio prijeći. To je ono čega su se naviše plašili, jer prolaz Škore bio bi za njih smrtni udarac. Sada u drugom krugu, već će lako sa Milanovićem. Nakon neuspjelog prevrata u HDZ-u, Škorine će legije, nevoljko ali vjerojatno (bar većina njih) prijeći u krilo Kolinde i eto… Imamo predsjednicu!

Na žalost, tako stoje stvari.

Izgleda da ćemo još pet godina morati slušati isprazne nebuloze, poput onih koje smo čuli u obraćanju predsjednice svom stožeru nakon izborne večeri. Nikad toliko izgovorenih gluposti, laži, besmislica, kontradiktornosti, patetike i dvoličnosti nismo čuli kao u tom govoru aktualne nam predsjednice. 

Zar zaista ne zaslužujemo bolje? Mora da je tako, jer poznato je da narod ima vlast kakvu zaslužuje. No, postoje dijelovi Hrvatske, a ja bih rekao jedan manjeviše jedinstven dio Hrvatske koji želi i valjda zaslužuje bolje. 

Zasigurno ste čuli za famoznu „zapadnu granicu Velike Srbije“ Vojislava Šešelja i njegovih pajdaša. U toj imbecilnoj zamisli ona ide linijom Virovitica – Karlovac – Karlobag. 

Karta (1)Kakve to ima veze sa predsjedničkim izborom, pitate se? Nikakve. No, analizirajte sve ranije izbore, predsjedničke ili parlamentarne i vidjet ćete uvijek slično mapiranu Hrvatsku. Upravo poput ove nakon današnjeg prvog kruga predsjedničkih izbora. Koincidencija ili ne, no upravo tom linijom (u grubo), susreću se Dvije Hrvatske, oprečnih političkih i rekao bih generalno svjetonazorskih uvjerenja. 

Ova obojena crveno, znamo, predstavlja najrazvijeniji dio Hrvatske, no šta to vrijedi kad nisu „pravi“, „veliki“ Hrvati, smatraju ovi iz plavo zelenog spektra. Jer hrvatstvo se iskazuje pjevanjem domoljubnih pjesama i rukom na srcu dok traje himna. Malo vrijedi ovim „crvenima“ što su (Istra) imali veći odaziv 91. kao dobrovoljci od mnogih „pravih hrvatskih“ krajeva, jer oni, ti iz crvenog spektra, su se otuđili, zaboravili hrvatstvo, prodali se Europi i samo rade, rade, privređuju i ne misle na Hrvatsku. 

Naravno da nisam mogao bez malo sarkazma, no zaista se pitam što tjera one iz „plavo – zelenog spektra“, iako i tamo kako pokazuju detaljniji8 rezultati izbora ima i onih koji hioće bolju Hrvatsku, da opet i iznova, rekao bih već pomalo mazohistički i dalje biraju iste one koji su ih već toliko puta prevarili u svojim obećanjima? Iskreno se nadam i vjerujem da će uskoro i oni shvatiti kako je „svjetla budućnost“ koju im obećavaju samo isprazna floskula, a „svjetlo na kraju tunela“ koje se tobože nazire i koje tek što nije punim sjajem obasjalo Hrvatsku, samo svjetlo lokomotive koja će nas „pregaziti“ i ostaviti na zapećku Europe.

Za kraj da parafraziram izjavu našeg prvog predsjednika: „Imamo Hrvatsku!“ 

Rekao bih: Dapače, imamo dvije! 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone