VOZIO 63KM VIŠE OD PROPISANE BRZINE

18. studenog 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na riječkoj zaobilaznici vozio 63 km više od propisane brzine

Slika /pres-mala.jpg

Na riječkoj zaobilaznici je zaustavljen 36-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW koji se kretao brzinom od 123 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirana su ukupno 154 prometna prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila – 28 prekršaja, slijede 13 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, kao i isti broj nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, a 79 je ostalih prekršaja.

Najveća brzina evidentirana je u petak, 15. studenoga na riječkoj zaobilaznici, gdje se u 18.50 sati 36-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registarskih oznaka, kretao brzinom od 123 km/h na mjestu određenog ograničenja brzine na 60 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, sankcioniran je novčanom kaznom od 5 000 kuna te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom na rok od mjesec dana.

Od 13 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 1,83 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je jučer nakon pola noći zatekla na području Čavli gdje je upravljao vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka.
Što se tiče koncentracija, šestorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, dok su petorica vozača imala koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, a dva vozača iznad 1,50 g/kg. Među navedenim prekršiteljima je i jedan recidivist.

Od drugih prekršaja zabilježeno je i 11 prekršaja vožnje s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima, dva prekršaja vožnje u vrijeme zabrane upravljanja vozilom te jedan prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone