VIŠKOVO/CRIKVENICA – DRAGOVOLJNO PREDALI EKSPLOZIVNA SREDSTVA

18. svibnja 2019. | Kategorija: Hrvatska
Slika /vijesti/2019/oru%C5%BEje%20matulji%202015%20velika%20bombe%20novo.jpg

Protiv građana koji dragovoljno predaju nedozvoljena eksplozivna sredstva i oružje neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak. Građane pozivamo da ne odlažu ovakve i slične ubojite predmete u prirodi, kontejnerima i slično ugrožavajući živote i imovinu.


Tijekom proteklih dana dvojica građana s područja Viškova i Crikvenice izvijestila su policiju o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava. Riječ je o sredstvima zaostalim iz II. svjetskoga rata koje su policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske preuzeli i otklonili opasnost za građane.  Građanin s područja Gorskoga kotara dragovoljno je policiji predao četiri ručne bombe te se protiv njega, kao i svih onih građana koji policiji predaju nedozvoljeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva neće pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak.
“Zahvaljujemo savjesnim građanima te pozivamo i ostale  da ni u kom slučaju ne odlažu ovakve i slične ubojite predmete u prirodi, kontejnerima i slično ugrožavajući na taj način živote i imovinu”, navode iz policije.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone