VELIKA POMORSKA TRADICIJA – POMORSKA ŠKOLA BAKAR OBILJEŽAVA 170. GODINA OD OSNUTKA

27. rujna 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

bakar regata pomorska školaBAKAR – Velika obljetnica za Bakar, Kvarner, ali i sveukupno pomorstvo u Hrvatskoj. Davne 1849. godine za vrijeme bana Josipa Jelačića, 5. rujna utemeljena je Pomorska škola u Bakru. Osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje 170. obljetnice osnutka Škole predstavljanjem prigodne monografije, izložbe i svečane akademije.

Predstavljanje monografije povodom 170. obljetnice osnutka Pomorske škole u Bakru održat će se u srijedu 2. listopada u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, s početkom u 12.00 sati. Vodilja u stvaranju monografije je prikaz povijesti škole od utemeljenja 1849. godine do danas u korelaciji s dostignućima u svijetu koja su ostavila pečat u društvenim, prirodnim i pomorskim znanostima i tako obilježila tijek povijesti.

Otvorenje izložbe „Portulani i izolari“ bit će 9. listopada 2019. godine u crkvi sv. Margarete u Bakru, s početkom u 12.00 sati. „Portulani i izolari“ su plovidbeni priručnici u posjedu naše škole koji su se koristili za sigurnu plovidbu i pomorsku orijentaciju krajem 13.  i početkom 14. stoljeća.

“Svečana akademija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović održat će se 11. listopada 2019. godine u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru, s početkom u 12.00 sati”, zaključuje ravnatelj škole Kap. Gordan Papeš, dipl.ing.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone