USKORO FESTIVAL NEOVISNIH KAZALIŠTA – NIZ ATRAKTIVNIH PREDSTAVA

5. listopada 2018. | Kategorija: Kultura
Prošlogodišnji Festival neovisnih kazališta / arhiva

Prošlogodišnji Festival neovisnih kazališta / arhiva

KULTURA – Festival neovisnih kazališta Republike Hrvatske ove će se godine održati od 11. listopada do 14. listopada i u Opatiji okupiti 14 neovisnih kazališnih kuća s isto toliko programa za publiku.

Sedmo izdanje Festivala u 4 festivalska dana donosi 6 predstava za odrasle, 7 predstava za djecu i 1 dramsku radionicu koje će svoju pozornicu pronaći u prostorima Centra Gervais, novoizgrađenom dječjem vrtiću i područnim vrtićima i školama opatijskog područja. Prva predstava za odrasle, „Nora – trenutak pobune“ s temom „kazališta u kazalištu“ u izvedbi UO Tragači na rasporedu je u četvrtak u 18 sati, dok je službeno otvorenje Festivala predviđeno u 20 sati snažnom, „ženskom“ predstavom „Kad-tad“ mlade umjetničke organizacije RUPER. Drugi dan Festivala donosi neuobičajenu predstavu „Kazalište – što, kako i zašto uopće?“ Ludens teatra o kazalištu kao složenom organizmu koji pokreću mnogi akteri – od ravnatelja, preko portira do same publike koja u ovoj predstavi igra samu sebe. Iako joj naziv govori drugačije, predstava „Petak (za)metak“ Glumačke družine Histrion zabavit će publiku u subotu u 20 sati. Posljednji dan, u nedjelju u 18 sati glumačka diva Ksenija Prohaska oživljava epizode iz dramatične biografije karizmatične hollywoodske dive Marlene Dietrich u istoimenom monoshowu splitske UO Caravan. Festival u ležernom tonu zatvara Kerekesh teatar komedijom „Pokopaj me nježno“ s početkom u 20 sati.

S obzirom na prijavljene i odabrane programe, možemo reći da je ovogodišnji Festival u znaku naše najmlađe i mlađe publike kojoj kroz maštovite, interaktivne i edukativne predstave želimo približiti čarobni svijet kazališta od malih nogu. Posebno bismo istaknuli radionicu „Dramska u dvorištu“ u kojoj će opatijski osnovnoškolci kroz razne kazališne elemente i kreativni izraz na jedinstven način spojiti teatar i arhitekturu vlastitog grada.

Već tradicionalno, ulaz na predstave za djecu i sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, dok cijena ulaznice za pojedinačne predstave za odrasle iznosi 40,00 kuna odnosno 30,00 kuna za tri različite predstave u paketu. Cjelokupni program i raspored Festivala neovisnih kazališta RH dostupan je na www.festivalopatija.hr

“Pozivamo ljubitelje kazališne umjetnosti da nam se pridruže na još jednom uzbudljivom putovanju hrvatskom nezavisnom scenom”, navode organizatori.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone