Uskok odbacio prijavu policije o sumnjivim poslovima povodom otvaranja EPK

19. veljače 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Financije_EPK.transfer_frame_796.jpg.688x388_q85_crop_upscaleRIJEKA – Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uskok, odbacio je zaprimljenu kaznenu prijavu kojom se teretilo firmu Rijeka 2020. za protuzakonite radnje povodom natječaja za otvaranje EPK Rijeka 2020.

Naime,  policija, točnije Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije policijske uprave primorsko-goranske u svibnju 2020. godine je poslala prijavu prema Uskoku sa sumnjom u protuzakonite radnje pogodovanja. Tvrdili su da firma koja je dobila posao prvi otvaranju EPK nije ispunjavala uvjete natječaja i da je dotičnoj firmi, inače sa sjedištem u Srbiji, namještan posao.

“Iz kriminalističkog istraživanja ne proizlazi da se pogodovalo trgovačkom društvu Studio Berar Rental prilagođavanjem uvjeta javne nabave”, navodi Uskok. “Na temelju sporazuma, s obzirom na to da za navedeno društvo članovi povjerenstva nisu imali saznanja da će konkurirati na natječaju, osumnjičenici su kao članovi povjerenstva postupali upravo prema uvjetima javne nabave”, navodi Uskok. To znači da su odbacili sumnju u počinjenje kaznenog djela nezakonitog pogodovanja iz članka 292. stavak 1. Kaznenog zakona čime se ovo poglavlje otvaranja EPK privodi kraju. Po policiji postoji sumnja, ali po Uskoku ne postoji i slučaj se s tim zaključuje.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone