„UPOZNAJTE HARMONIKU“ U MRAMORNOJ DVORANI

18. siječnja 2016. | Kategorija: Kultura

Harmonika se voli od malih nogu (arhiva)

Harmonika se voli od malih nogu (arhiva)

KULTURA – U utorak, 19. siječnja u 20 sati nastavlja se ciklus koncerta „Komorni koncerti u Maramornoj dvorani“ u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca. Tom prigodom će se u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, izvođači različitih dobnih skupina predstaviti na koncertu „Upoznajte harmoniku“ i to kroz raznolik program na kojem će se naći Čajkovski, Derbenko, Sviridov, Papandopulo, Piazzolla i drugi.

Kao solist, između ostalih, nastupit će Josip Nemet vrhunski hrvatski harmonikaš, pripadnik nove generacije koncertnih umjetnika koji promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe.

Mia Ćojbašić dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, nastupala je u važnim europskim koncertnim dvoranama (npr. Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), i kao solistica i kao članica komornih sastava. Njima će se na klaviru pridružiti i Marta Karolina Cader iz Poljske.
Solisti na harmonici, osim dvoje navedenih profesora, bit će i učenici osnovne i srednje riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: Jakov Prpić, Eugen Kvaternik, Fran Srdoč, Arian Frlan, Ivan Mužić, Domagoj Dobrila, Ivo Šubat, Ivan Mužić, te solistica na violini Esperanza Frank.
(M.M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone