UNIJE I VELE SRAKANE – najavljeni radovi na vodoopskrbi i odvodnji od 13,5 milijuna kuna

7. ožujka 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i ulicaUNIJE / VELE SRAKANE – Na Unijama je gradonačelnica Ana Kučić zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Elvisom Živkovićem obišla radove na izgradnji mreže vodoopskrbe i odvodnje sanitarnih otpadnih voda vrijedne 6,8 milijuna kuna kojima će se, uz ranije dovršen desalinizator vrijedan 5 milijuna kuna te trenutne radove Županijske Lučke uprave Mali Lošinj na dogradnji pristana vrijedne 37 milijuna kuna, unaprijediti kvaliteta života svih Unijana i njihovih gostiju. Također, u sklopu projekta Samoodrživi otok Unije izgradi će se i fotonaponska elektrana koja će osigurati znatno stabilniju opskrbu električnom energijom.
Tom prilikom s izvođačem radova dogovoreno je otklanjanje sitnih nedostataka na koje su ukazali predstavnici Mjesnog odbora, kao i najavljen početak druge faze radova na vodoopskrbi i odvodnji vrijednih 13,5 milijuna kuna za jesen ove godine. Dovršetkom prve faze priključit će se prvih 50 kuća, a dovršetkom druge faze sve kuće u naselju bit će priključene na mrežu.
Nakon obilaska radova održan je susret s mještanima Unija, a nakon toga gradonačelnica sa suradnicima kratko je pristala i na Vele Srakane i susrela se sa tamošnjim stanovnicima.
(kv)
Može biti slika sljedećeg: cesta, stablo, nebo i priroda
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone