Uhvatili ga na autobusnom kolodvoru u Rijeci

24. siječnja 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policijaRIJEKA – Policijski službenici I. policijske postaje u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništva i teških krađa te kaznenog djela oštećenje tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

U subotu, 23. siječnja, na autobusnom kolodvoru u Rijeci postupajući po raspisanoj potjernici uhićen je 21-godišnjak koji se prilikom postupanja oglušio na upozorenja policijskih službenika te je jednom od njih prijetio oružjem. Po dolasku u I. policijsku postaju, oštetio je kameru  i staklo u jednoj od službenih prostorija.

Nadalje, spomenuti se sumnjiči da je od kolovoza prošle do siječnja ove godine prijeteći oružjem i oštrim predmetima zaposlenicama kladionice i kioska na području Srdoča, Kantride i Vežice u Rijeci počinio pet kaznenih djela razbojništva.

Isto tako, sumnjiči se da je tijekom siječnja počinio tri kaznena dijela teške krađe u dvije trgovine na Banderovu i u središnjem dijelu Rijeke odakle je otuđio novac. Također, na Brajdi u Rijeci, otrgnuo je torbicu oštećenoj hrvatskoj državljanki te ju je potom odbacio u hodnik obližnje zgrade. Torbica s novčanikom, novcem  i dokumentima je pronađena i vraćena oštećenoj.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tvrtke sa sjedištem na riječkom, zagrebačkom i šibenskom području za oko 59 000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone