U SUBOTU DAN ZDRAVLJA U CRIKVENICI

2. listopada 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
U subotu Dan zdravlja u Crikvenici

CRIKVENICA – Aktivna, zabavna i poučna jesen u destinaciji zdravlja.

Kako izgleda savršen dan na rivijeri koja je među prvima u Hrvatskoj, već u 19. stoljeću, počela razvijati zdravstveni turizam? Koja je 2017. bila najuspješnija destinacija turizma zdravlja, a u 2019. je u finalu za istu titulu? Što to već desetljećima privlači ovamo vrhunske sportaše, rekreativce i ljubitelje aktivnog odmora? I zašto je ekipa emisije „Život na vagi“ odabrala baš crikveničko-vinodolsko područje za višemjesečno snimanje emisije koja natjecatelje vodi prema cjelokupnoj transformaciji života? Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja možete saznati već ove subote, 5. listopada.

Naime, toga će se dana održavati „Dan zdravlja u Crikvenici“, događanje edukativnog i zabavnog karaktera posvećeno zdravlju i zdravom načinu života, namijenjeno svim dobnim skupinama. Prvi se put održalo 2018. godine, a osnovni mu je cilj jačanje svijesti građana i gostiju o važnosti zdravog načina života i brige o zdravlju.

Centar Crikvenice će 5. listopada od jutra biti mjesto susreta raznih izvora zdravlja, od raznih aktivnosti koje pomažu u prevenciji, liječenju i oporavku pa do prezentacije ponude na crikveničkoj rivijeri. Program kreće u 9 sati predstavljanjem djelatnosti uglednih zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika „Katunar“, Poliklinika „Oxy“) i raznih aktivnosti koje provodi Crveni križ Crikvenica. Stručni će timovi biti dostupni za sve detaljnije informacije, a provodit će se razna mjerenja, demonstrirati inhalacije morskom vodom i ostalim pripravcima, vršiti savjetovanja iz područja fizikalne medicine, dermatologije i individualiziranih programa mršavljenja za djecu i odrasle itd.
Ukratko – upoznat ćete zdravstvenu ponudu rivijere koja već više od 130 godina njeguje vrijednu turističku tradiciju. Naučit ćete da se, zahvaljujući vrlo pogodnoj klimi i mikroklimi, ovdje gotovo cijelu godinu mogu provoditi brojne aktivnosti na otvorenom. Djeca će uživati u sportskoj animaciji i savladavanju poligona spretnosti, a odrasli u poučnoj nutricionističkoj radionici, koja će im pružiti nova znanja i spoznaje.

U 11 sati počinje program „Aktivna Hrvatska“. Ovaj poučan, zabavan, zanimljiv i jako koristan sportsko-edukativni projekt uključuje vježbanje, savjetovanje i mentalni trening. Trenerica Asja Petersen posjetiteljima će predstaviti jedinstveni koncept treninga „Focus Point“, koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. U tome će joj pomoći treneri tima Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić te voditeljica programa i ambasadorica projekta Renata Sopek. Uz sam trening, vježbače će educirati i stručnjaci iz područja kineziologije i nutricionizma, a liječnici Hrvatske liječničke komore mjerit će indeks tjelesne mase. Za besplatan se trening u Crikvenici možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, a svi prijavljeni vježbači dobit će sponzorske poklone.

„Dan zdravlja u Crikvenici“ – subota, 5. listopada, Trg Stjepana Radića:
9:00 – 12:30 – Prezentacija zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika „Katunar“, Poliklinika „Oxy“, Crveni križ Crikvenica)
9:30 – 11:00 – Sportska animacija i poligon spretnosti za djecu
10:00 – 10:30 – Nutricionistička radionica (voditeljica Martina Linarić, nutricionist dijetetičar)
11:00 – 12:30 – „Aktivna Hrvatska“ – vježbanje, savjetovanje i mentalni trening – Renata Sopek – voditeljica, trenerica Asja Petersen – Focus Point trening, prijave na www.aktivnahrvatska.hr
12:15 – Organizirana šetnja do Mediteranskoga labirinta ljubavi, vježbe joge i meditacije (u slučaju kiše se otkazuje)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone