U SELCU REGATA DRVENIH BARKI

18. lipnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

barka vesla more brodSELCE – Priču obojenu tradicijom, vrijednom pomorskom baštinom i posebnom vezom između čovjeka i mora, koja na ovome području traje već stoljećima.

Naime, u nedjelju, 18. lipnja 2017. će se u Selcu održavati Regata drvenih barak, a bit će zanimljivo tijekom cijeloga dana, sve do večernjih sati. Jedriličarski klub “Jadro” iz Selca od 2015. godine organizira ovo sportsko-rekreativno događanje sa željom da promovira vrijedan dio kulturno-povijesnog naslijeđa te da postane tradicionalno.

Regata će predstaviti važan i veoma vrijedan dio tradicije u Primorju, a pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i dr. te druge barke na jedra koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Ovisno o broju pojedinog tipa, barke će biti razvrstane u više kategorija prema tipu i veličini. Start regate je u 13 sati, a po ulasku u cilj (predviđeno je da to bude između 14 i 15:30 h), barke će se dizati iz mora te će biti izložene na Obali hrvatskih branitelja, u centru mjesta.

Posjetitelji će uživati i u kušanju ukusnih domaćih jela te se zabaviti i uživati u glazbi, koju će izvoditi Trio Crikvenica.

Program:
- 10 – 11 h – prijam gostiju na rivi i spuštanje baraka u more
- 11:30 h – sastanak kormilara
- 13 h – start regate (ispred lanterne na staroj rivi)
-između 14 i 15:30 h – predviđeni cilj regate
- 16 – 18 h – izložba tradicionalnih barki
-18 – 22 h – Fešta na placi uz „Trio Crikvenica“
- 18 – 20 h – natjecanje u kuhanju brudita
-20 h – proglašenje pobjednika

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone