JOŠ JEDNO PRIZNANJE ‘PRVOJ DAMI HRVATSKOG TURIZMA’ – U OPATIJI PLAŽA GODINE I RESTORAN GODINE

27. listopada 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

angiolina-opatija-naslovna-600x399OPATIJA – U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koje se održavaju u Malom Lošinju, sinoć je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu, objavljeno je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Nagrada za  najbolji restoran tokom 2017. godine pripao je restoranu Ariston iz Opatije!

Nagrada u kategoriji „plaža godine“ pripala je plaži Lido i kupalištu Angiolina u Opatiji, koju je preuzeo Zoran Maržić, koncesionar nagrađenih opatijskih plaža.

Grad Opatija čestita dobitniku ove vrijedne nagrade. Na Danima hrvatskog turizma u Malom Lošinju Opatiju među ostalima predstavljaju i direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić i zamjenica gradonačelnika Vera Aničić.

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma te nadodao: „Ovaj skup je također prilika da nagradimo one koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama. Čestitam svima nagrađenima, zahvaljujem vam na ustrajnom i predanom radu te doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči.“

Osim toga, sudionike Dana hrvatskog turizma tijekom današnjeg dana također očekuju brojna predavanja, radionice i okrugli stolovi. U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije tako će se održati okrugli stol s temom izgradnje nacionalnih turističkih brandova „Turističke destinacije – upravljanje, marketing i brendiranje“, na kojem će sudjelovati stručnjaci iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije i Hrvatske.

Također, planirano je i predavanje s temom „Održivi turizam za održivi razvoj destinacije“ kao jedan od temeljnih principa omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja turizma. Osim toga, održat će se već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na kojem će se raspravljati o aktualnim temama i izazovima s kojima se suočava turistički sustav.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već desetu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Mali Lošinj koji ove godine obilježavaju 130 godina turizma te Jadranka Grupe koja ove godine obilježava 70 godina poslovanja, navodi se na kraju priopćenja Ministarstva turizma.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone