U OPATIJI ATRAKTIVNA IZLOŽBA MAKETA BRODOVA

4. studenog 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

makete brodovaOPATIJA – Izložba maketa brodova Ronalda Vlahovića, višestrukog dobitnika svjetskih priznanja, bit će svečano otvorena u ponedjeljak 5.11. u Centru Gervais u 18,30., najavili su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić kao glavni sponzor izložbe, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković kao organizator izložbe i autora maketa Roland Vlahović.

Ronald Vlahović, kako sam kaže, maketarstvom se bavi od kad zna za sebe, još od djetinjstva, a izgradnja maketa brodova njegova je najveća ljubav. Na natjecanjima u maketarstvu sudjeluje posljednjih pet godina. Za svoj je rad nagrađen mnogobrojnim nagradama i priznanjima, među kojima su i nedavno osvojena tri zlata i jedno srebro na Svjetskom prvenstvu maketarstva u Rumunjskoj. Tri je godine za redom Ronald Vlahović svjetski i europski prvak u brodomaketarstvu.

“Pozivamo građane da posjete izložbu i pogledaju radove u koje je uložen velik trud i rad. Vjerujem da će sjajani radovi gospodina Vlahovića zainteresirati djecu da se i sama okušaju u ovoj vještini”, rečeno je na konferenciji za novinare.

Izložba se može pogledati svakoga radnog dana od 19 do 21 sat, subotom i nedjeljom od 14 do 21, a pozivamo i zainteresirane organizirane grupe, osobito učenike osnovnih i srednjih škola kogu se javiti u Festival Opatija za dogovore grupnih razgledavanja.

Ronald Vlahović je zahvalio Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu nad izložbom na kojoj će izložiti 18 završenih modela brodova i još 4 modela na kojima su radovi u tijeku. Za izradu broda potrebno je uložiti par tisuća sati rada, tako da je u modele koje će posjetitelji moći vidjeti uloženo više od 50 tisuća radnih sati. Izložba će biti otvorena do 4. prosinca 2018.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone