TZ KVARNER PROMOVIRA DESTINACIJU PLAĆANJEM SRPSKIH “INFLUENSERA”

22. lipnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

KVARNER – Turistička zajednica Kvarnera odlučila je promovirati destinaciju Kvarnera putem srpskih bloggera i influensera.

Naime, od 15. do 18. lipnja 2022. godine grupa ovih srpskih tik-tokera boravila je Kvarneru kao dio suradnje Air Serbije, turističkim magazinom TU (specijalizirani magazin, kako sam za sebe navodi, za: turizam u sektoru Srbije i regiona) i Turističke zajednice Kvarnera.

Program boravka ove grupe od 12 osoba platila je i pripremila Turistička zajednica Kvarnera – u suradnji s TZ-ovima Opatije, Lovrana, Kastva, Rijeke, Mošćeničke Drage. Vodilo se ove tik-tokere, youtubere… na degustacije vina, hrane i smještalo ih se u hotele, snimali su se oni na plaži.

Kako su u TZ-u Kvarnera naveli: ovo je medijska snaga koja na tik-toku ima 283.895 pratitelja, Youtube 411.610, facebooku 868.482 i Twitteru 85.022 pratitelja.

Koliko sve ovo ima smisla prosudite sami: ovi srpski “influenseri” uspjeli su sebi osigurati besplatan izlet a zauzvrat nasamarili TZ-ove (jer netko ne razumije da lajkovi na facebooku ne znače stvarni dolazak nekoga u destinaciju, a pregledom najobičnije analitike se vidi da pratitelji tik-toka u Srbiji glavnom su maloljetnici koji ne putuju) ili je ovo pametan način promocije?

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone