TURISTIČKI NOVINARI ODUŠEVLJENI CRESOM

27. svibnja 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Cres

Cres

CRES – Grupa od 60 predstavnika Hrvatske turističke zajednice, predstavništava HTZ-a iz dvadesetak europskih zemalja i turističkih novinara iz najznačajnijih europskih medija posjetila je danas Cres. Doputovali su brodskim putem pa su ih je na glavnom mulu dočekali gradonačelnik Kristijan Jurjako, direktorica TZ-a Sanja Živanović i lučki kapetan Jordan Vešković. Djelatnice Turističke zajednice goste su počastile kroštulama, buculinima i fritulama, a gradonačelnik Jurjako poželio im je dobrodošlicu te njihovo putovanje usporedio s prvim turističkim posjetom Cresu kada je, 1. lipnja 1845., iz Rijeke u Cres uplovio parobrod s prvih 200 turista.

- I njih su na rivi dočekali domaćini, kao što smo mi dočekali vas, pokazali su im Cres kojeg ćete i vi uskoro razgledati, a nakon toga je ostalo zabilježeno da su ponijeli lijepe uspomene na Cres. Vjerujem da ćete i vi ovdje uživati i da ćete nam se opet vratiti, rekao je Jurjako.

Nakon obilaska Cresa grupa je nastavila putovanje prema Lošinju gdje će se održati dodjela nagrade Zlatna penkala stranim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone