TRGOVAČKO DRUŠTVO RIJEKA 2020 JE NJIMA DALO NOVAC – POGLEDAJTE KOME!

10. srpnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

epkRIJEKA – Trgovačko društvo Rijeka 2020 već dugo vremena trpi brojne kritike, a čini se da svojim odlukama ne pomažu poboljšati vlastiti imidž u javnosti.

Od prvog dana mnogi spočitavaju da se EPK svodi na uređenje dvije muzejske zgrade koje je Rijeka ovako i onako trebala urediti te “navodno” uređenje Galeba. Druga kritika ide k zapošljavanju, a sve se pojavilo nakon što je već nekoliko puta na Gradskom vijeću Grada Rijeke bilo riječi o broju zaposlenih u trgovačkom društvu što je uistinu teško objasniti.  Negodovanja ima i po pitanju programa, jer 2020. kuca na vrata a malo ili ništa se zna. Sve je nekako u oblacima i na razini priče bez sadržaja. Na sve to sad dolaze i neobične odluke odabira programa.

Na Javni poziv trgovačkog društva Rijeka 2020 prijavilo se ukupno 380 programa od kojih više od 300 za sufinanciranje, a odabrano je njih 30. Društvo je OVDJE objavilo popis programa i odabir je u najmanju  ruku snažan mamac za polemiku, jer uistinu je teško većinu odabranog prepoznati kao predvodnicu programa projekta Rijeka 2020 – EPK.

Ocjenjivački sud činili su Marin Lukanović, Dražen Baljak, Davorka Begović, Kristian Benić, Ivana Meštrov, Miranda Veljačić i Ksenija Zec i oni su odabrali kao najbolji projekt Novi turizam Damira Čarlija Čargonje, kojemu ide 125.000 kuna! Zatim 110.000 kuna ide Radio Teatru iz Zagreba s Pajzažom u pokretu te isto 110.000 kuna “nikad viđenoj” organizaciji večeri jazza i zatim opet podrška za još jedan jazz program.  Zatim opet Zagrebčani iz P137 koji dobivaju 105.000 kuna za program Viktor Hack, a onda riječkoj transmediji ide 90.000 te zatim Udruženju za razvoj kulture iz Zagreba također 90.000 kuna. Ima tu svega i svačega, a prosudite sami koliko su to stvari koje mogu obilježiti Rijeku kao – ni više ni manje nego – Europsku prijestolnicu kulture!

(kv)

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone