TIJEKOM VIKENDA NA PROMETNICAMA KVARNERA – DIVLJAČ VELIKI PROBLEM

31. srpnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

divljač

divljač

KVARNER – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 40 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području otoka Raba i Vrbovskog. U prometnoj nesreći 27. srpnja u mjestu Lopar teško je ozlijeđeno dijete koje je oborio mladić, upravljajući mopedom prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila. Vozač motocikla, starosti 31 godine teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći 28. srpnja u mjestu Bunjevci pored Vrbovskog nakon što mu je 29-godišnji vozač osobnog vozila oduzeo prednost prolaska, dok je drugi vozač motocikla, starosti 48 godina teško ozlijeđen 29. srpnja u mjestu Banjol na otoku Rabu. Spomenuti vozač je nepropisno pretjecao kolonu vozila te se sudario s osobnim vozilom koje se uključivalo u promet.

Ovog vikenda jedan od najvećih problema sigurnosti vožnje bila je divljač. Naime, zabilježeno je šest slučajeva istrčavanja divljači na prometnice, a u ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba. Većinom je riječ o srnećoj divljači te jelenu i divljoj svinji, a divljač je udarila u vozila na području Klane, Malinske, širem području Matulja, Jelenja, Osora i Porozine. Sveukupna šteta cijeni se na više od trideset tisuća kuna.

Zbog neočekivane pojave divljači vozačima savjetujemo pojačani oprez, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama izvan naselja. Podsjećamo, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone