TIJEKOM VIKENDA 3 OSOBE TEŽE OZLIJEĐENE

24. prosinca 2018. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 37 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a osam je osoba lakše ozlijeđeno.

U prometnim nesrećama koje su se dogodile 22. prosinca teže su ozlijeđeni 43-godišnji pješak i mladić koji je upravljao motociklom, dok je jučer 23. prosinca teže ozlijeđen vozač motocikla, starosti 58 godina.

Pješaka je u Fužinama prilikom skretanja oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, dok su vozači motocikla uslijed neprilagođene brzine i brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika stradali u prometnim nesrećama na području Bribira i Kraljevice.

U istom razdoblju zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tako je 22. prosinca oko 15.30 sati u Klani 68-godišnji vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,20 g/kg udario u autobus zaustavljen radi skretanja. U parkirana vozila na području Rijeke udarili su vozači osobnih vozila, i to u Radničkoj ulici 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg te 19-godišnjak u Demetrovoj ulici pod utjecajem alkohola od 1,03 g/kg, dok je 35-godišnjak osobnim vozilom u Fužinskoj ulici udario u pješački otok i ivičnjak, a potom i u stablo. Ovaj vozač odbio je provjeru alkoholiziranosti, sa sobom nije imao nikakve isprave te je zadržan u službenim prostorijama policije.

U službenim prostorijama policije zadržan je i 33-godišnji vozač osobnog vozila zaustavljen 21. prosinca oko 23.20 sati na području Crikvenice pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg te sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i ostali sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prekršaja.

Policija će i nadalje pojačano nadzirati promet na cestama u cilju smanjenja mogućnosti činjenja prometnih prekršaja i nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama. Pozivaju se vozači i svi drugi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, posebice da vozilima ne upravljaju pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju propisanih ograničenja brzina kretanja vozila.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone