TEK KRAJEM 2023. GODINE KRAJ RADOVA REKONSTRUKCIJE CESTE OSOR-NEREZINE I MALI LOŠINJ-VELI LOŠINJ

30. rujna 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
radnik cesta radoviLOŠINJ – Lošinjsku javnost zaintrigirale su najave o rekonstrukciji ceste Osor – Nerezine te rekonstrukciji prometnice Mali Lošinj – Veli Lošinj. Ali ono što je mnoge iznenadilo je kraj radova koji se očekuje tek krajem 2023. godine!
“Radovi u sklopu projekta aglomeracija, odnosno sustava odvodnje i vodoopskrbe, za cijelo područje Grada Malog Lošinja odnosno za sva naselja od Ćunskog do Velog Lošinja kreću čim se okonča postupak javnog natječaja koji je u tijeku”, pojašnjavaju u Gradu. “U slučaju da postupak prođe bez žalbi, početak radova na prvim dionicama očekujemo do kraja godine. Konkretna dinamika po dionicama, pa i za Veli Lošinj i Valdarke, definirat će se sa odabranim izvođačem radova, no svi radovi moraju biti gotovi do kraja 2023, što je uvjet EU”, navode.
“Rekonstrukcija državne ceste Mali/Veli Lošinj, koja uključuje proširenje i izgradnju biciklističke staze duž cijele dionice, trenutno je u fazi izvlaštenja zemljišta (postupak provode Hrvatske ceste) što je osnova za izdavanje građevinske dozvole, nakon čega će se krenuti u izvedbu, a nastojat će se povezati radove aglomeracije sa rekonstrukcijom ceste koliko god to bude moguće, da se pokušaju izbjeći dupla kopanja. Sve detalje dinamike znati ćemo točnije kada budemo imali ugovornog izvođača radova”, zaključuju u Gradu.
Sve to znači da bi stanovnici i posjetitelji otoka Lošinja trebali dobiti bolje prometnice, ali još će morati malo pričekati.
(kv)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone