SUTKINJA SOCIJALNOJ RADNICI: VI NISTE VIDJELI OČITO I ZATO JE DIJETE MRTVO

14. listopada 2020. | Kategorija: Hrvatska
sud_0KVARNER – Suđenje Branku Rafajcu za ubojstvo 16-godišnjakinje na Lošinju sve jasnije prokazuje potpunu neprofesionalnost centra za socijalnu skrb koji je očito posve zakazao.
“Pročitala sam sve to što ste vi napisali i slabo mi je od toga. Potpuno ste pogrešno slali policiju. Niste im dali pisma iz kojih se vidi da se oni boje da bi on mogao učiniti nešto sebi ili drugome i na koncu je ubijeno dijete. Što ako vas je nazvao kokoškom, mene svakako nazivaju pa mi nikad nije palo na pamet da ne obavim posao. Odgovornost snosi taj bolesnik i vaše ministarstvo. Vi ste dostavili ono što je vama odgovaralo. Neka dvaput pročitaju pa će vidjeti da pokrivate sami sebe”, navela je sutkinja Ika Šarić socijalnoj radnici tijekom suđenja.
“Poanta je da je Branko opasan ne samo za sebe nego i za druge. Nažalost vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo”, rekla je.
Socijalna radnica se pravdala kako su oni iz centra izlazili na teren i obavljali izvide, sutkinja je navela: “To nisu izvidi, nego pokušaji izvida ako dođete i poljubite vrata. Izvid je nešto drugo. Ide se i 10 puta ako treba da se nešto utvrdi.”
Nije trebalo dugo čekati i javila se Hrvatska komora socijalnih radnika koji su naveli: “Nije profesionalno od sutkinje da poručuje socijalnoj radnici da je odgovorna za tragediju.”
(kv)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone