SUD PRESUDIO – PONIŠTENO RJEŠENJE KOJIM SE PUSTILO U RAD MARIŠĆINU

16. lipnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Marišćina

Marišćina

VIŠKOVO – “Prema presudi Upravnog suda u Rijeci od 23.05.2019. godine, poništeno je rješenje o okolišnoj kojim je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike omogućilo puštanje u rad postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u ŽCGO Marišćina. Kako se radi o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv presude nije dopuštena žalba”, navode iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

Dokument pogledajte ovdje: PresudaOkolisna-06-2019

“S obzirom na navedeno Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina ne može nastaviti rad, jer za svoje poslovanje nema potrebne dozvole koje su propisane Zakonom o zaštiti okoliša. Tražimo da odmah naložite Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina koji ne posluje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske”, navodi se.

“Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama Europske unije i Europskoj komisiji”, navodi Josip Begonja iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

Ova odluka suda neupitno je pljuska svima koji su godinama tvrdili (čelnici županije, čelnici Općine Viškovo, čelnici Grada Rijeke, čelnici Ministarstva zaštite okoliša…) da je s Marišćinom ustvari sve OK, samo treba malo doraditi stvari i ljudi pretjeruju.

 (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone