STVARI IZMIČU KONTROLI – STOTINU ILEGALACA NAGURANI U AUTOBUS ZAUSTAVLJENI NA AUTOCESTI RIJEKA-ZAGREB

7. rujna 2020. | Kategorija: Hrvatska

emigranti imigranti ilegalniKVARNER – Iako većina medija u Hrvatskoj ignorira problem ilegalne migracije i šverc ljudima iz dana u dan događaju se sve bizarniji i opasniji slučajevi te je samo pitanje vremena kada će stvari eskalirati. Nakon što je nedavno nadrogirani švercer zabunom doveo ilegalne migrante na otok Krk, sada se desio novi lud slučaj.

Naime, djelatnici policijske postaje Vrbovsko su duž autoceste Rijeka-Zagreb uočili prenatrpan autobus (koji inače prima tridesetak ljudi) kako putnika “sumnjiva izgleda”. Nakon što su zaustavili autobus u njemu su pronašli gotovo stotinu ilegalnih migranata koji su – kako se doznaje – ispadali iz svakog dijela autobusa. Nalazili su se u tovarnom prostoru, neki su sjedili poput “putnika”, dio ih ležao između prolaza i slično. Ukupno nešto manje od stotinu!

Autobusom je upravljao 65-godišnji Đakovčanin (po navodima nekih medija imena Jure Tokalić). Kako se doznaje dotični je 3. rujna nedaleko Donjeg Lapca dogovorio prijevoz ilegalaca za ukupno 5.000 eura, a dobio je i “predujam” od 4.000 kuna. Ilegalce, sve mahom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša te sve redom muškarci u jeku snage, smjestio je u autobus s ciljem prijevoza do Rijeke, točnije Vrata Jadrana. Ilegalci bi se dalje sami slašli na način da je jedan dio njih namjeravao krenuti dalje prema granici, a drugi dio prenoćiti (po uhodanom obrascu provaljivanjem gdje se već stigne) kako bi ugrabili bolju priliku za nastavak puta čekajući dalje na švercere ljudima i plaćajući dalje tisuće eura. Odakle ovim ilegalcima (koje neki mediji prikazuju kao sirotinju, što očito nisu) taj silni novac za plaćanje svih tih švercera – nije poznato!

Đakovčanin je dobio mjesec dana istražnog zatvora. Za kraj, kao da mu to nije bilo dovoljno, upravljao je autobusom bez valjane prometne dozvole.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone