STEFAN MILENKOVICH U PREPUNOM ‘GERVAISU’ ODUŠEVIO OPATIJSKU PUBLIKU

29. listopada 2017. | Kategorija: Kultura

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Koncert Stefan MilenkovichKULTURA – Svečani koncert povodom 25. godišnjice Hrvatsko-američkog društva održan je u opatijskom Gervaisu, gdje su Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti oduševili do zadnjeg mjesta punu veliku dvoranu centra Gervais.

Završnica kulturnog projekta “Izazovi života”, glazbene miniturneje nakon Zagreba i Varaždina, održana je u Opatiji. Publika u rasprodanoj dvorani centra Gervais s nestrpljenjem je dočekala violinističkog virtuoza Stefana Milenkovicha i Zagrebačke soliste čija uspješna suradnja traje više od trideset godina, a sam Milenkovich smatra ih “svojom proširenom obitelji”.

Virtuoz koji je prvu violinu u ruke uzeo sa svega tri godine i čiju karijeru, osim suradnji s najvažnijim orkestrima i dirigentima svijeta, obilježava humanitarni rad, i ovom je prilikom bio dio glazbenog projekta posvećenom mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Opatija, Zagreb i Varaždin imali su čast biti jedini gradovi koji su u Hrvatskoj ugostili ovaj svečani koncert.

Uz Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija u redovnom programu, ujedinjenji Milenkovich i Solisti, u nešto ležernijem tonu okupljenima su priredili iznenađenje izvedbom djela Johna Wiliamsa iz filma Schindlerova lista, a razdragana publika ih je naposljetku ispratila stajaćim ovacijama. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone